Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění alu kol

Od: macek71® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
nastane čas výměny kol na letní a proto bych se zeptal,čím čistíte alu kola. Je to pro mne opruz,jde to fakt špatně. Tak bych poprosil o nějaké “babské” rady,nebo nějaký přípravek,ale který opravdu funguje. Děkuji předem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vyhrál jsem v tombole čistič hliníkových disků s rozprašovačem a musím potvrdit že funguje. I zažraná olejnatá špína šla dolů bez boje. Smrdi to kyselinou solnou ale beton ani ruce mi to nesežralo tak to bude asi hodně ředěné.

Také se chystám na vyčištění alu letňáků. No a světe div se na benzině jsem zakoupil čistič na alu kola v pumpovací sprej nádobce a tímto se chystám je vyčistit. Dle návodu, který již někdo za mne vymyslel. Přemýšlel jsem i nad např koňskou močí, ale kobyla jako naschvál ne a ne se vymočit.

hodnocení

Prosím foto,nebo alespoň název

hodnocení

0x

On takový "sprej" - čistič motorů - noname - stačí ...

Na starých kolech to neřeším - umyju prostě jarem. Když je to hnusný třeba kvůli asfaltu, řeknu sousedovi - ten mám profi přípravky pro čištění interiérů i exteriérů - má něco jako čistič karoserie od asfaltu a podobných - běžně jsou tyto lahvičky kolem 200-400,-

S tím stačí po krátkém omytí šplíchnout - na ten největší humáč - po pár vteřinách se to zarůžoví, štětečkem pošudlím a omyju - ale je to jen kvůli čistšímu skladování.

hodnocení

0x
Používám taky čistič alu disků, myslím že Sheron. Ve složení je, že obsahuje kyselinu fosforečnou (jestli to nepletu), která je i v Coca Cole. Jde to tím docela pěkně. I tak to ještě beru houbou.

hodnocení

0x

Čistič ráfků nebo ještě lépe Čistič brzd od Bernera. Pak oprat na wapce a jako nové.

re4zon
hodnocení

0x
Cisticu jsem mel uz radu a vsechny funguji plus minus stejne. Jak je to tam delsi dobu, musi se tomu pomoct mechanicky nebo wapkou, samo to nesleze. Jsou i ucinnejsi cistice, ale zase agresnivni ke kovum. Co pomuze je disky pred sezonou navoskovat, pak to jde o 80% lip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]