Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem v důchodu a chci koupit peugeot 208. Myslite si ,že je to auto vhodné pro starší lidi anebo vybrat nějaké jiné?Jezdím většinou sám,max. 2os.a asi se mi líbi nejvíce z aut do max 550000kč.byl jsem v peogeotu a zrovna neměli auto na jízdu,tak nevím. Poraďte.V okolí mám Peugeot,ford,toyotu aškodu.Poraďte. Děkují
S trochou závisti, že neřešíte navýšení cen energií, nájemné, ceny léků ... no někdo si koupit nové může. Ale upřímně - pokud auto do důchodu, šel bych rozhodně do vyššího posedu.
Za uvedenou cenu máte Daciu Duster TCe 150 EDC ve výbavě Prestige, případně 4x4 - určitě to stojí za prohlédnutí!
Nezáviďte- stejně si sám nepolepšíte- spíše naopak. Pouze pokud byste nabonzoval nebo provedl revoluci, tak by se na tom dalo něco trhnout / rozuměj v rámci znárodňování něco ukrást i pro sebe/.
Tak já ani tak nezávidím ty možnosti tazatele - spíš mne trápí, že u rodičů, tchýně i babičky řešíme "každou korunu", přičemž všichni poctivě pracovali celý svůj život - a pracují i v důchodu.
Patříme do "střední vrstvy" bych řekl, ale i tak bych si nedovolil koupit auto za 550tis - za tu částku máme v rodině 5 aut, a to počítám i pojistky a palivo na celý rok. Nestěžuji si - jsem za to rád - protože znám mnohem chudší domácnosti.
Pro starší odoby opravdu doporučuji vyšší posez, jak píše jmlc. Byl jsem vlastníkem a uživatelm mnoha značek, od různách Škodovek, přes Dacii 1300, i Volha 24 a pak Š- Felicii. Na stáří jsme si ale koupili tu Dacii Duster, benzin 1,6 4x4 a to už před 9 -ti lety. A spokojenost maximální. Nejen s dobrými jízdními vlastnostmi na horších silnicích (kterých u nás není málo), ale rovněž hlavně právě co se trýká toho nasedání a vysedání z auta. Toť zkušenost má.
Já zatím ještě nejsem důchodce, ...ale čekatel důchodce... Zatím mám trochu jiné požadavky na vůz, ale pokud bych byl ve Vaší situaci, tak bych přemýšlel o Toyotě Yaris. Spolehlivost a praktičnost Toyot je známá věc, jediné co bych možná postrádal je 3 dveřové provedení. Kdysi jsem měl v Řecku půjčený malý Fiat a bylo to 2/3 dvéové provedení a to nastupování velkými dveřmi se mi líbilo. Svou sedačku jsem nastavil úplně dozadu a najednou to až zas tak malé auto nebylo. Jen musím podotknout, že jsem vyšší- robusnější postavy a stáří do toho ještě dále přinese více nemotornosti. Kufr u těchto malých aut není problém, ve dvou pasažerech si sklopím zadní sedačka a kufru je dost. Jen zase je nevýhoda u toho 2/3 dveřového auta nasedání dozadu.
Do důchodu jsem si koupil starší Ford C Max v benzínu, osumnáctistovku.. Jednak kvůli lepšímu nasedání a vysedání a druhak kvůli blízkému a známému servisu. Byl jsem moc spokojen. Doporučuji proto auto s vyšším posazem.
V uvedené cenové relaci bych se zajímal o Citroen C3 aircros. Motor stejný, vyšší posez, větší kufr, více místa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.