Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sháním zánovní vůz a našel jsem Superba za 600 000,- z roku 2019 s nájezdem 21 000 km. Ovšem při projetí vozu na Cebii jsem zjistil že přes více než rok s vozem nikdo nenajel ani kilometr... Podle prodejce vůz stojí přes rok na salonu a neprodal se... To mi v dnešní době přijde extrémně podezřelé - Co v tom je za trik?
Podle detailní servisní historie neměl žádné větší závady ani opravy...
Děkuji za rady, typy, nazory...
4x
4x
Dobrý den! To, že auto nejezdilo a někde čekalo déle než rok na prodej je signál řádně prošetřit proč. Může to být čas pro legalizaci podezřelého původu, čekání na opravu, nezájem pro přemrštěnou cenu nebo i jiná levota. Může to být čistá pragmat. příčina - např. majitel onemocní, po roce se dozví že již nemůže jezdit, tak auto prodá. Nebo majitel zemře, dědici se rok o auto bezvýsledně "rochají" a nakonec auto prodají a o peníze se rozdělí... a další možnosti. To, že by pěkné bezvadné a levné auto stálo přes rok v bazaru je přinejmenším důvod k ostražitosti.
4x
Chtělo by to zjistit původního majitele. Tyhle auta obvykle najezdí mnohem víc, ale může být, že si to koupil bohatý důchodce a moc s tím nejezdil. Pak je ale zas podezřelé, proč by to po roce prodával. Prodávat roční auto je podle mě největší nesmysl, první rok ztratí nejvíc na ceně a přitom, zvláště v tomto případě, je to vlastně pořád nové auto. A když už budu věřit tomu, že někdo prodává roční auto s 21000km za dobrou cenu, pak je krajně podezřelé, že ho rok nikdo nekoupil.
To by mi divne nebylo… Spis jen to, proc to auto stalo v tom bazaru/salonu pres rok… ty ceny v inzeratech nebyly nejak premrstene mezi 600-700… to mi vyjelo v Cebii…
Je potřeba to auto obhlédnout. Takhle jsem si chtěl koupit roční Fabii, nakonec jsem vzal nové auto. Všechny měly škrábance na laku a plastech, najeto deset tisíc a vypadaly nejmíň na padesát.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.