Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozu - pochyby

Od: bendys odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

sháním zánovní vůz a našel jsem Superba za 600 000,- z roku 2019 s nájezdem 21 000 km. Ovšem při projetí vozu na Cebii jsem zjistil že přes více než rok s vozem nikdo nenajel ani kilometr... Podle prodejce vůz stojí přes rok na salonu a neprodal se... To mi v dnešní době přijde extrémně podezřelé - Co v tom je za trik?

Podle detailní servisní historie neměl žádné větší závady ani opravy...

Děkuji za rady, typy, nazory...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Buď opravdu jen stál.Anebo mohl být bouraný a někde čekal na opravu.. Tím pádem nejezdil.Takže stačí najít někoho,kdo to prozkoumá fyzicky (ne přes Cebii a pod..) a pokud nenajde stopy oprav,tak by to mohlo sedět (ty km).. Jinak si ještě prosím rýpnu.. Neberte to na svoji osobu.. Každý by chtěl auto pokud možno nejeté a když ho objeví,tak mu to nesedí..A každý dnes počítá průměrné nájezdy za rok apod. Ne každé auto je firemní a musí nutně jezdit každý den.Někdy malé nájezdy opravdu sedí..ale v dnešní době tomu pak zas nikdo nevěří*smich*
bendys
hodnocení

Děkuji za reakci. No mně je nejvíce divné, že stál nějakých těch 400+ dní přímo na bazaru a nejezdil. Každý bazar se snaží auta prodat do pár dnů max týdnů… navíc v době kdy je po autech takový hlad.

hodnocení

4x

Dobrý den! To, že auto nejezdilo a někde čekalo déle než rok na prodej je signál řádně prošetřit proč. Může to být čas pro legalizaci podezřelého původu, čekání na opravu, nezájem pro přemrštěnou cenu nebo i jiná levota. Může to být čistá pragmat. příčina - např. majitel onemocní, po roce se dozví že již nemůže jezdit, tak auto prodá. Nebo majitel zemře, dědici se rok o auto bezvýsledně "rochají" a nakonec auto prodají a o peníze se rozdělí... a další možnosti. To, že by pěkné bezvadné a levné auto stálo přes rok v bazaru je přinejmenším důvod k ostražitosti.

makk
hodnocení

4x

Chtělo by to zjistit původního majitele. Tyhle auta obvykle najezdí mnohem víc, ale může být, že si to koupil bohatý důchodce a moc s tím nejezdil. Pak je ale zas podezřelé, proč by to po roce prodával. Prodávat roční auto je podle mě největší nesmysl, první rok ztratí nejvíc na ceně a přitom, zvláště v tomto případě, je to vlastně pořád nové auto. A když už budu věřit tomu, že někdo prodává roční auto s 21000km za dobrou cenu, pak je krajně podezřelé, že ho rok nikdo nekoupil.

bendys
No melo by se jednat o sluzebak/referentsky vuz co byl primo ve Skodovce rok, to je bezna vec… auta se musely drive po roce/20 000 km vracet.
To by mi divne nebylo… Spis jen to, proc to auto stalo v tom bazaru/salonu pres rok… ty ceny v inzeratech nebyly nejak premrstene mezi 600-700… to mi vyjelo v Cebii…

Je potřeba to auto obhlédnout. Takhle jsem si chtěl koupit roční Fabii, nakonec jsem vzal nové auto. Všechny měly škrábance na laku a plastech, najeto deset tisíc a vypadaly nejmíň na padesát.

makk

Copak o to, škrábance jsou jen nehezké, spíš bych se bál, aby tam nebyla nějaká časovaná bomba s opravou za X tisíc.

bendys
No, to by melo byt teoreticky pokryto prodlouzenou tovarni zarukou do roku 2024

joudic*
hodnocení

0x
nemate shanet ty cz kraksny, jen se s tim smeli za predrazene ceny, jak kdyby to byl iphone a pritom to je stredni trida androidu s bramborou misto fotaku, a pak vam ho jeste nakonec ukradnou do pulroku na ulici.

hodnocení

0x

Já v roce 2015 taky kupoval auto, které stálo 16 měsíců na policii, páč soud musel rozhodnout, kdo ho vlastní a kdo ho může prodat..

Musíte hledat v historii, zdali prodejce nekecá.

hodnocení

0x

...tak vozidlo z r. 2019 je 3 roky staré, pokud odečtu rok, tak za dva roky 21.000 km je 10.500 km ročně . Kvůli takovémuto nájezdu se Superb / Passat, Volvo S90...či podobné vozy/ nekupuje. Dost to "smrdí".

mathew
hodnocení

0x
Hele on to nemusí být nutně žádný trik. Já taky pomalu sháním něco novějšího než mám a našel jsem na Slovensku auto, které je v bazaru už od října 2019. Což vypadá divně, ale pak si člověk vzpomene, že tou dobou přišel covid a politici člověka malém nepustili ani na záchod natož pro auto... Takže rok nebo klidně i déle stojících aut je teď po bazarech docela dost.

hodnocení

0x

Dal bych si pozor na auto po povodních.Pořádně zkontrolovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]