Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chci se zeptat jak je to se zapojením 7pin. zasuvky . K čemu tam je ten modul. Modul musi byt připojen přimo na plus baterky přez pojistku. Proč to tam je. Mam starší kiu ceed. u které není ani sistem kontroly světel a ani parkovací asistent.
Setkávám se s tím často od výrobce ErichJager.
Jsou tam u lacinějších či starších relé. Celý vozík je napájen svorkou od baterky a né přes zadní skupinová světla. Ta ovládají pouze povely na relé.
Díky tomu se nestává, že by v zadu vozík střídavě poblikával jako u vadné kostry, kdy se proud přes ostatní žárovky přelévá.
Navíc je odlehčeno relé směrových světel auta, které u korejců nebývá nic moc a častější zapojování vozíků pak proudově dosti namáhá. Řešením je pak i LED osvětlení vozíku, kdy není odběr tak velký, proud nemá tendenci přelévání a Více to svítí.
Další benefit je fakt, že si půjčítee nějaký střep vozík v hrozném stavu a díky jednotce tažáku nehrozí, že přestane blikat nebo svítit celá souprava a nevypálí se pojistky v autě.
Jen se spálí pojistka té jednotky tažáku a auto svítí vpohodě dál.
...
Paraelně na světla se to už nedává a nedoporučuji. To je zlozvyk z dob Škoda 120
je to jakási zátěžová regulace spouštění blinkru já to z aut vyhazuju a zapojuju to přímo k zadním světlúm
Nevim jestli na 7pinove zasuvce se automaticky vypíná na autě mlhovka nebo je to jen u té 13pinové. Jak je to?
Vite to stopro. Nevim jaky objednat a namontovat aby to prošlo. Bojím se at mi potom na stk neřeknou že se u všech zasuvek musí vypínat mlhovka. U všech nově namontovaných.
Proč by se měla vypínat mlhovka zvlášť. Mlhovka se vypíná v autě. Od toho je na přívěsu, aby svítila, když je potřeba. Také tam žádný zvláštní vypínač nemám a na STK nikdy problém.
Kdyby svitila mlhovka na vozíku i na autě tak to stk neprojde? Tim padem je asi třeba koupit kable které to automatický vypinají?
Zjisti si aktuální legislativu pro tvoje auto/ nově montovaný tažný..
Prodejce tažnýho musí dodat návod v češtině, tam by zapojení mělo být..
zhasínání řeší i zásuvka. Nemusí to řešit elektronika jednotky tažáku. Vždy to jde levně předělat na zahsínání mlhy.
Tak že .Dneska jsem volal na dvě stanice STK v mém městě a na jedné mi technik zdělil že 7pin. už nemužou být a tažné mi neschválí,jedine 13pin. Tak jsem volal na další STK a tam mi řekli že není problém. Že to můžé klidne byt na 7pin .
Tak se pak vyznejte..
Mělo by to byt jasně dané. Bud jo nebo ne !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.