Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení Zasuvky tažného

Od: wilemll odpovědí: 21 změna:

Ahoj. Chci se zeptat jak je to se zapojením 7pin. zasuvky . K čemu tam je ten modul. Modul musi byt připojen přimo na plus baterky přez pojistku. Proč to tam je. Mam starší kiu ceed. u které není ani sistem kontroly světel a ani parkovací asistent.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Setkávám se s tím často od výrobce ErichJager.

Jsou tam u lacinějších či starších relé. Celý vozík je napájen svorkou od baterky a né přes zadní skupinová světla. Ta ovládají pouze povely na relé.

Díky tomu se nestává, že by v zadu vozík střídavě poblikával jako u vadné kostry, kdy se proud přes ostatní žárovky přelévá.

Navíc je odlehčeno relé směrových světel auta, které u korejců nebývá nic moc a častější zapojování vozíků pak proudově dosti namáhá. Řešením je pak i LED osvětlení vozíku, kdy není odběr tak velký, proud nemá tendenci přelévání a Více to svítí.

Další benefit je fakt, že si půjčítee nějaký střep vozík v hrozném stavu a díky jednotce tažáku nehrozí, že přestane blikat nebo svítit celá souprava a nevypálí se pojistky v autě.

Jen se spálí pojistka té jednotky tažáku a auto svítí vpohodě dál.

...

Paraelně na světla se to už nedává a nedoporučuji. To je zlozvyk z dob Škoda 120

hodnocení

0x

je to jakási zátěžová regulace spouštění blinkru já to z aut vyhazuju a zapojuju to přímo k zadním světlúm

wilemll
hodnocení

A tu mlhovku také napřímo? Nemusi se po zasunuti zástrčky nejak automatyck odpojit?

Mlhovka není povinná s odpínacím kontaktem, ale doporučená a hlavně doporučená u 13pol zásuvek, kam se logicky z 99% případů připojují velké karavany a velké valníky, kdy mlhovka auta by se odrážela od bílého karavanu a tobě by svítila zpětným zrcátkem v interiéru do očí.

hodnocení

0x

Podla toho pripojenia na baterku tipujem , ze vnutri budu rele a ovladane budu signalmi od svetiel, brzdy a blinkrov. Ciel je asi zmensit zataz okruhu, kde je paraelne pripojena dalsia ziarovka v privese (bud kvoli prierezu vodica alebo poistke - ale to je len moja teoria, netusim ,co je vnutri.

wilemll
hodnocení

0x
A jak je to teda zapojeno?

wilemll
hodnocení

Nevim jestli na 7pinove zasuvce se automaticky vypíná na autě mlhovka nebo je to jen u té 13pinové. Jak je to?

Nezáleží na počtu pinů, ale právě na elektronice, která to vypíná. Jestli je za ní 7 nebo 13 pinů je úplně jedno
wilemll
hodnocení

Tak že i u 7pin. se musi vypnout mlhovka na aute? Myslel jsem ze je to na te 13pun když tahnu karavan...
Nemusí, může.
wilemll
hodnocení

Vite to stopro. Nevim jaky objednat a namontovat aby to prošlo. Bojím se at mi potom na stk neřeknou že se u všech zasuvek musí vypínat mlhovka. U všech nově namontovaných.

Proč by se měla vypínat mlhovka zvlášť. Mlhovka se vypíná v autě. Od toho je na přívěsu, aby svítila, když je potřeba. Také tam žádný zvláštní vypínač nemám a na STK nikdy problém.

asd1

Vypíná se mlhovka na autě když máš připojenej vozejk - svítí jen ta na vozejku ;)

wilemll
hodnocení

Kdyby svitila mlhovka na vozíku i na autě tak to stk neprojde? Tim padem je asi třeba koupit kable které to automatický vypinají?

asd1

Zjisti si aktuální legislativu pro tvoje auto/ nově montovaný tažný..

Prodejce tažnýho musí dodat návod v češtině, tam by zapojení mělo být..

007cz
Některý výrobce má jen mikrospínač v zásuvce, co zhasne mlhu na autě (to je jen na problém) někteří to řeší ECU která pozná odběr. Žádná povinnost této funkce není!

zhasínání řeší i zásuvka. Nemusí to řešit elektronika jednotky tažáku. Vždy to jde levně předělat na zahsínání mlhy.

wilemll
hodnocení

Tak že .Dneska jsem volal na dvě stanice STK v mém městě a na jedné mi technik zdělil že 7pin. už nemužou být a tažné mi neschválí,jedine 13pin. Tak jsem volal na další STK a tam mi řekli že není problém. Že to můžé klidne byt na 7pin .

Tak se pak vyznejte..

Mělo by to byt jasně dané. Bud jo nebo ne !

Ono záleží, co jsi jim řekl a jak to technik chápal.

Nicméně dobudoucna 7pin je přežitek.

13ka má samé výhody. Zpátečka, stále plus, atd...

Většinou 13ky jsou i lépe utěsněné proti vodě.

7mičku už moc výrobců nedělá a kvalita mizerná.

zaseja
hodnocení

0x
Pořád jsem nepochopil, o co jde, ale kdysi byl na kolíku 52 v 7 pinové zásuvce na přívěs stálý proud a využíval se na osvětlení v přívěsech v noci, pak se vymyslely zadní mlhový světla a ten kolík se obsadil tou mlhovkou.
Zapojení Zasuvky tažného

To ty zásuvky musely slušně hnít, jestli tam měli svorku 30 :-D. Ta asi byla furt zelená :-D :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]