Nejste přihlášen/a.
Mám problém na svém veteránu Škodě 120 L. O víkendu jsem s ní jel na výlet, a když jsem vyjížděl z garáže, všiml jsem si, že na místě, kde jsem auto vytáčel, zůstala stopa v podobě tmavého fleku. Nijak zvlášť jsem to nezkoumal, protože celý loňský rok jsem řešil utěsnění kapajícího oleje přes ventilové víko, takže jsem si prostě řekl, že to asi zase někde povolilo a budu to muset časem vyřešit. S autem jsem ujel asi padesát kilometrů a vrátil jsem se. Flek tam pořád byl a byl tam i další den. Dneska, po dvou dnech, jsem kolem toho místa šel a flek zmizel, není po něm ani památky. A já se teď nemůžu dopátrat toho, co to mohlo být. Olej by sám od sebe takhle nezmizel, voda (ať už chladicí kapalina nebo kondenzát z výfuku) by zas nevydržela na jednom místě nevyschnout skoro tři dny, benzín by se odpařil okamžitě. Navíc auto jede bez problémů, nepřehřívá se, olej nemizí, voda taky ne, je rok po výměně těsnění pod hlavou a během toho roku ani jedna závada chlazení. Ani na výletě, když jsem zastavil a nechal to chvíli stát, nebyly pod autem fleky. Už jsem začal podezírat sousedy, že to snad někdo vydrhnul, aby mi zamotal hlavu. Co to může být?
A to já i celkem vím. Akorát jsem to neudělal, protože jsem tak nějak myslel, že olej. Ale na olej to zmizelo extrémně rychle na vodu a benzín zas extrémně pomalu :D
Pod motorem máte plachy, jak vlevo, tak i vpravo. Jaké jsou? Čisté? Zespodu je vidět visící kapka?
Ve kterém místě byl flek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.