Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat zda s tímto nemá někdo zkušenost. Minulý týden jsem prodal 22 let staré auto v horším ale provozu schopným a pojízdným stavu. Majitel sjednal slevu na dálku že nebude nic řešit přijede a odveze. A teď po týdnu píše že chce odstoupit od kupní smlouvy. Ve smlouvě je psáno že se se vším seznámil a bere na vědomí že kupuje věc používanou atd. Dá se proti tomu něco udělat? Peníze už jsem dal jinam a ani to auto nechci není mi k čemu. Mám to řešit přes advokáta nebo něco? Všem moc děkuju. PS: ano nadpis je špatně jak jsem ve zmatku
Neresit, nereagovat dokud to neposle doporucene. Proc vlastne chce odstoupit od kupni smlouvy, respektive jaky uvadi duvod?
doplněno 06.04.22 18:38:
Tady bych byl v klidu. Litost nad koupi opravdu neni duvod k odstoupeni od kupni smlouvy. Pokud si dotycny neni schopen alespon vymyslet nejaky zakonny duvod pro odstoupeni od KS, tak bude prosta ignorace postacovat.
Zřejmě zjistil ke svému velkému z překvapení, že to staré auto za pár korun není nové a zcela bezvadné jak si naivně myslel. A on by ho tolik, tolik chtěl..
panragu1
Asi tak jak píše Martin. Pán si auto i normálně prohlédl do kola ještě s druhým pánem a projel si ho, sice asi 3km ale stačilo mu to a řekl to je v pohodě to "půjde". A teď prý že se to ukazuje postupně a začíná čím dál víc litovat atd. Přitom jsem mu to snad řekl všechno na místě.
panragu1
Tak děkuju za uklidnění. Jediné co vypsal tak bylo že nedrží loketní opěrka a že je kastle rezavá. Ta rez je na viditelném místě. Ale moc jinak děkuji
Dobrý vecer. Ještě je důležité jestli jste vyřídily přepis,aby Vám ze msty nejezdil 100.kmh přes radary.To by šlo za Vámi.Ale vůbec se sním nebavte koupil tak ať se ted drbe..
panragu1
To je právě to kde si momentálně nejvíc klepu na hlavu.. dal jsem mu svoji plnou moc. Nepostačí s fotkou z radaru dojít na policii když jim ukážu kupní smlouvu?
asd1
Nestačí, protože v registru jsi jako provozovatel. Můžeš akorát oznámit kdo řídil, ale pokud to zapře tak se ti to vrátí..
Na plnou moc nespoléhej, nepřepíše to. Máte oba povinnost oznámit změnu vlastníka do registru, termín do 10 dnů, sankce až 50k. = zajdi na odbor dopravy a podej žádost ze svojí strany. Vrátí ti to k doplnění, ale ty si tím splníš zákonnou povinnost a dál bude úřad řešit jen jeho.. Ještě ho prokazatelně vyzvi k součinnosti s přepisem.
POV můžeš zrušit hned na základě změny vlastníka, jen to oznámíš pojišťovně, dnem oznámení pojištění ze zákona končí. Doložíš kupní smlouvou.
Nebo to auto vem zpátky, ale neni páka aby ti ho jen tak vrátil a přepsat to musí ze zákona...
1000x opakovany scenar, kupa auta, tu dokonca 22 rokov stareho, nasledne reklamacia bez opory v zakone. Nk nevie, kolko dielov bolo vykradnutych a vymenenych. Zatial staci slusne oznamit, ze nie je dovod na zrusenie zmluvy a pri dalsom otravovani bloknut cislo, tito chytraci este chvilu kricia o policii a sude, kam nikdy nepojdu a nic nedosiahnu.
Vas hlavny problem je ta plna moc na prepis, to rieste cim skor, inak vas cakaju nemile prekvapenia.
panragu1
Je tam chyba auto má 24 let ale to je vedlejší. Ano klepu si na hlavu s plnou mocí ale dvakrát jsem už auto takhle koupil tak jsem věřil že snad lidi nejsou takový a ejhle jsou. Nevím si moc rády ale alespoň jsem se uklidnil že nemá nárok na odstoupení protože opravdu mi napsal jen to že za 10 minut nic nepozná což ani není moje chyba že si to neprojel víc já mu v tom nebránil a pak vlastně ta rez a že nedrží loketní opěrka a údajně žádná věc nefunguje na 100%. Uvidíme jestli bude spolupracovat s tím přepisem.
Dva problémy, první velký, že jste nepřepsal auto a již ho nepřepíšete.
Že auto od něj nevezmete zpět a nevrátíte mu peníze je v souladu se zákonem, nic Vás nenutí postupovat tak, jak on chce.
Vozidlo nepřepíšete, jedině s pomocí soudu a na to nemáte znalosti.
asd1
Proč by to neměl přepsat? Stačí když mu úřad pošle oznámení že zjistil změnu vlastníka a za nepřepsání mu hrozí 50 litrů pozdrav, takže pokud neni úplně blbej tak tam nakluše i bez soudu
V žádném případě nic nevracet.! Teď bych ho jen dokola otravoval,co bude s přepisem..? Kdy to bude přepsané? A pokud nebude reagovat anebo vymýšlet nesmyslné výmluvy, proč to nejde,tak okamžitě na úřad..A podat tu žádost,tak jak vám tu radili.Kupující je běžný vyčůránek, který kšeftuje s auty a jen zkouší z vás vydolovat slevu za pomoci keců.Anebo je to hlupák, který si opravdu myslel že staré auto bude jako nové a teď čumí, že by musel něco investovat.
panragu1
Chce po mě poslat buď 10 tisíc z kupní ceny (30 tisíc) a nebo odstoupit od smlouvy. Auto chtěl postavit na závody k tomu všemu takže by na investici měl mít peníze. Zeptám se s tím úřadem tam stačí jít jen s kupní smlouvou?
asd1
Slušně ho pošli do háje že se stavem a cenou souhlasil a nic mu slevovat nebudeš.
Na úřad se všim co máš, takže s kupní smlouvou
Předpokládám že techničáky už má on a protokol z evidenčky taky nemáš.
K součinnosti s přepisem ho vyzvi prokazatelně = doporučeně s doručenkou. nebo aspoň záznam hovoru s nim, na začátku řekneš "hovor zaznamenávám" a pak mu řekneš o přepisu a ať spolupracuje = evidenčka + techničáky a zajít na úřad.
Příště nenechat odjet bez přepisu, minimum je ověřená plná moc od něj + protokol z evidenčky (techničáky už si můžeš vyřídit duplikát)
panragu1 Říkám..je to jen vyčůránek.. zkouší z tebe vydolovat slevu.Nenech se! Člověk co chce stavět auto na závody,tak se v tom musí přece vyznat,ne? Viděl to..prolezl to a projel.Slevu už jednu dostal,tak ať teď nebrečí..Je to jen oje*ávač.
panragu1
Jo je to snad mechanik... Tak já děkuju za uklidnění protože fakt nevím co bych s tím autem dělal, sice jsem se ho nerad zbavil ale teď bych ho nerad dostal zpátky.. dojdu na ten úřad a budu mít aspoň klid od té pokuty. Ještě jednou děkuji
Úřad nepřepíše, ale, osloví ho a když nepřijde tak ho osolí.. Když nepřijde ani potom tak ho osolí znova a víc, potřetí zase a klidně už těch 50 litrů, pokud neni bezdomáč nebo blbej tak to přijde přepsat. Pokud je normální tak přijde už po výzvě.
Ovšem pokud je úřad línej tak to neřeší i když tyhle páky má..
asd, již jste slyšel, že by úřad v tomto případě dal sankci?
Páč kupec sdělí, že již vozidlo nemá, a konec. Sankci dostane i prodejce...
asd1
Za co prodejce dostane sankci, když žádost podal a tím splnil vše co mu zákon ukládá?
Ano neznámý vandal který šlohne značku kupce k přepisu dost namotivuje - odstaví ho první hlídka a pokud přizná že s tim vyjel tak bude půl roku bez papírů. Když ne tak odtah, protože už ví že značku nemá tak dál jet smí jen na první místo kde to odstaví.
Ano snaha vrátit může být protože z auta vytěžil dobré díly a dal tam vadné. Klidně celý motor.. = Poslat ho do háje.
To bejt ve Vaší kůži tak mu vrátim prachy vemu si auto a zkusím ho prodat znovu a DŮKLADNĚ VYŘÍDÍM PŘEPIS nebo ho nechám sešrotovat.Takový to vychcánci typu"dejte mi plnou moc šefíku já to zařídím"uplně zbožnuju.To je sice krásné že půjdete na ůřad a dáte věci do pohybu s Vaší strany,ale když to bude lempl s holým pozadím tak tam ani čert nebere.a ty nervy okolo..držím palce ať pořídíte.
pkj Ne.. Žádné vrácení auta.Kdo ví,co všechno si kupující vykuchal a co vyměnil za horší..Nesmysl! Nic nevracet! Ať si to sešrotuje pan mechanik.. kupující
panragu1
Mít z čeho vracet tak asi nemám problém. Byl to můj první prodej auta a víra v něho že bude normální po tom všem co jsme se domluvili a i se tak jevil. No co už veliké poučení do příštího prodeje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.