Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám namontovaný LPG ve felicii asi 2 roky a zdá se mi že výkon v posledních dnech velmi klesnul chlělbych si vyměnit svíce ale jaké na LPG? máte někdo zkušenosti jaké nebrat a jeké koupit? dík
dodře vezmu ty normální někde jsem už taky slyšel že je lepší klasia na benzín , ale nějaké spešl na LPG taky tuším jsou tak proč tedy nejsou lepší na LPG? a jěště když normální tak mám dát nějakej jinej odtrh cca 0.6 mm
klasika místo klasia omlouvám se moc rychle píšu a málo čtu
o spešn svíčkách na LPG jsme neslyšel. Nikdy jsem se tím netrápil, jen jsem svíčky poklepal, aby měly tu správnou mezírku. Navíc určitě spešn svíčky by určitě měli spešn cenu Koukněte na filtry a taky je potřeba vyčistit ( a ted už si to nepamatuji přesně ) ten směšovač u bomby. Otevřít vytřít .. I když vám povím, že jsem to za 10 let udělal jen jednou a ani to nebylo potřeba. Když mi na žigulu 1600 klesl výkon, byla to bud´ vadná svíčka, zkorodovaný kontakt a hlavně! přívod vzduchu do karburátoru. Zima / Leto, je to potřeba měnit podle teploty. Otvírat a zavírat přívod. Taky máte na hadicích štelovací ventilky, se kzterými jsem rád experimentoval, ale vám to raději nedoporučuji. Dá se tím sakra zvednout výkon, ale taky spotřeba. A hlavně to tím rozhasit a pak to nepojede moc extra. Já jsem si udělal rysky v jaké poloze to bylo a pak oba utahl do "zavřeno". Zapsal jsme si přesný počet otáček a polohu, a začal experimentovat. Když se nepovedlo, tak se to natočilo nazpět. Plus mínus desetina otáčky nemá velký význam, ale nazkoušejte to...
svíčky na lpg jsou, ale ztráta výkonu - pokud to jede na benzín normálně bývá většinou v kvalitě LPG - podíl vody, sledoval jsem to na favoritu - pokles výkonu a spotřeba vyšší, závada nůže být ve směšovači i když felicia už je stříkačka tak nevím jak je to tam řešeno - u karbece byl směšovač a ten se čistil 1 x ročně, kdy by jste měl jít na revizi ze zákona...nebo když to nejelo - otázka dvou minut, ze spodu byl odkalovací šroub ke kterému se dostal jen ten kdo měl štíhlé ruce...
doplněno 11.05.10 10:24:jak jsem naplnil LPG u jiné pumpy byl problém...
Zdravím,mohu-li,tak z vlastní zkušenosti Brisk Silver(dle typu motoru)-mají speciálně upravené elektrody a jiskřiště-plyn má totiž trošku jinou "výhřevnost",neobsahuje žádné příměsi jako benzín(počínaje barvivy a konče řepkou...-jistě jste koukal při první výměně oleje po 10tkm téměř "jako nový",žádné černé sajrajtíky,že?!)a hlavně 106oktanů...Proto,a nejen proto,klasické svíčky "nestíhají" a vyplatí se zainvestovat(není to diametrální rozdíl) A ještě poznámka-motory s obsahem nad 2,5litrů jedou lépe na plyn než benzín,projeví se lepší spal.vlastnosti plynu( i těch 106 oktanů),ovšem potřebuje větší spal.prostor(a spousta dalších parametrů)-nejsem s to záležitost přesně tech.osvětlit,ale 3.0V6 jede líp než na benzín-a bohužel obráceně,menší motor jede hůř(ale za hubičku)...
předpokládám že jezdíte na pravidelné revize jednou ročně, problémem může být nejen špatné zapalování a kvalita plynu, ale i závada v zařízení LPG, zanesený nebo částečně ucpaný filtr plynu, do LPG se dostává při přečerpávání do cisteren, pak do nádrží čerpacích stojanů a pak do nádrží aut i olej z kompresorů, protože musí být plněn pod silným tlakem aby zůstal kapalný, kdo nekdy čistil jednotlivé komponetny alternativního pohonu na LPG, ten si určitě vzpomene na tmavou smradlavou lepkavou látku, něco jako mazut, která se v systému usazuje...ve směšovači s podtlakovou membránou značky LOVATO se tento humus zachytával do odkalovací skleničky z Pragy V3S a ta se pravidelně čistila...i u zařízení se vstřikováním se to určitě někde usazuje a důkladným vyčíštěním nic nezkazíte
dnes jsem koupil vzduchovej filtr a je to o poznání lepší tak o 50 % jede lepší zítras jestli zbude čas koupim svíčky no a uvidíme co takhle brisk soused tvrdí že jsou ok spokojenost . 30 kč kus tak nevím
Pouzival jsem vzdycky standardni svicky BRISK a na LPG nebyl problem. Kdyz je vse OK, tak normalni svicky proste na LPG staci. Spis je otazka, jak je ten LPG system serizen, ale s revizi to nijak nesouvisi - to jen ocuchaji a zkontroluji, serizeni se IMHO musi zaplatit extra (ale to nevim kolik, to si delam sam.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.