Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych konzultovat jednu záležitost ohledně pneumatického utahováku. Mám nový koupený, podle prodejce profi stroj - Hazet, povolovací moment max 1200 Nm. Kompresor nastaven dle požadavku výrobce utahováku na 6,3 bar, hadice vnitřní pr. 10mm. Výtlak kompresoru 250 l/min, 2 píst. Kola na podzim utažena na 120 Nm. Přitom tento utahovák nepovolí ani jeden šroub. Půjčil jsem si z práce utahovák noname s momentem max 600 Nm a ten také ne, jen pro ověření. Vzduchu je v nábodě dost, kompresor ani nespíná, takže tlakem to nebude. Pokud kola povolím pákou, což jde hladce a zpět utáhnu tak na 80 Nm, oba už povolí. Přijde mi divné, že by to 120 Nm neutáhlo. Než se odhodlám k vrácení nebo reklamaci, chtěl bych mít jasno. A také zda by mi pomohl třeba silnější 2200 Nm a více. Děkuji
6,3 bar musí být tlak provozní, ne statický, a měří se těsně před nářadím, ne na regulátoru u kompresoru.
Tam bude problém v redukčáku - je malej a nepustí dostatečný průtok, na utahováku v akci budou tak 2 bary... Na zkoušku vyhodit redukčák napojit napřímo nebo rovnou koupit větší..
Nezapne, protože není vzduch potřeba. Max je 10 bar, spínání 8, ventil nastaven na 6,3, zásoba 200 L o tlaku mezi 8-10 bar
Dobrá, ale proč by se jí nedostávalo? Hadice je navíc krátká, zkoušeno i s hadicí 13 mm x 7m.
Zkoušel jsem i na tlaku 8 bar - stejné
Nemám jiný. Pouze ten součástí kompresoru, který je nastaven na 6,3, resp. při testu i na 8. Pokud natočím 10bar, také beze změny
můj má 160 l/min
kompresor Pístový kompresor/...
co povoluji, než se začne utahovák a ořech hřát (víc jak minutu to nechci dráždit), tak kompresor ještě nezapne aby dofoukal úbytek
a nebylo by jednodušší si pořidít AKU utahovák? Spousta lidí používá ten černý z Lidlu...mě se taky zamlouvá, ale chtěl bych vidět kvalitu a výkon po x letech a ne když je to novy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.