Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se dá jezdit s klepající tyčkou stabilizátoru?

Od: pekanec2 odpovědí: 11 změna:

Ahoj, je bezpečné jezdit s klepající tyčkou stabiliazátoru? Začala klepat a velký servis bude za 6 000 kilometrů a teď se mi nehodí to řešit (potřebuji jezdit každý den). Kamarád mechanik říkal, že jezdit s tím takovou chvíli nevadí, jenom to holt bude dělat hluk... (Auto Octavia 2 2.0 tdi)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Problém to není.. maximálně to upadne a někde se to vzpříčí.. prorazí to gumu a bude to dražší.Kamarád mechanik je Lojza, když není schopen vám takovou ptákovinu vyměnit.. Nechápu proč čekat 6000km? Ikdyby to nešlo povolit,tak je to za hodinu max vyměněné..Ikdyby se tam měla dát provizorně ta nejlevnější sra*ka.Klidne vyndejte obě dvě a jezděte bez nich.Je vyzkoušené, že to jde.Ale praktikoval jsem takovéhle prasárny na jízdy kolem komína

hodnocení

5x

Nooo, na jednu stranu nějací inženýři to tam z nějakého důvodu dali, takže by to asi mělo být v pořádku. Na druhou - zrovna já jsem zastánce myšlenky "dokud to neupadne, neopravuji". Já bych jezdil dále. Ovšem otázka je, čemu všemu pomůže k poruchám volný stabík... Čepy, tlumiče?

hodnocení

2x

Několik desítek tisíc.

Dřív jsem jezdil jeko řidič z povolání převážně po centru Prahy a tyčky klepali pořád, když jsem je vyměnil, tak za 3-4 měsíce to začlo znova. Pak jsem je měnil třeba po 40 - 50 tsích na centrum Prahy je to fakt hodně km, pokud jezdite mimo takové silnice, tak bych se nebál i třeba 80 tisíc, je to hlavně o pocitu.

Dá se jezdit i bez brzd..bez výfuku..atd..Ale to je jen pro zkušené a otrlé jezdce ;) Někde po Praze nebo po dálnici je to sebevražda a obecné ohrožení

Tak pokud chce být pán otrok auta, tak může měnit díly hned při každém vrznutí či bouchnutí.

Ale je jasný že řidič musí mít cít a odhad kolik ještě může najet, a pak díl vyměnit.

break
hodnocení

2x

Dá se i bez nich...

el
hodnocení

2x
Jednou jsem to ignoroval tak 10 až 15tisíc km. Přitom výměna se dá zvládnout do půl hodinky až hodinky i s úklidem nářadí .

krtek6
hodnocení

2x

tyčky stabilizátoru jsem měnil asi před měsícem..když pominu demontáž plastových podběhů...byla to pro mě, jako amatéra práce na 5min...takže tohle jaxi nechápu na co čekat...žadná raketová věda to není

makk
hodnocení

2x

S tím se dá jezdit dokud neupadne a v podstatě i když upadne. Dokud tam je, tak je jediný problém nepříjemné bušení, když upadně, může někam vletět a něco způsobit, ale pokud ne, tak se s tím dojet domů dá, jen to bude méně stabilní v zatáčkách. Nic méně je to práce na chvíli, tak proč to nevyměnit hned.

pekanec2
hodnocení

Díky všem.

asd1
hodnocení

0x

Jen to rachtá víc a víc, takže dokud to psychicky vydržíš *smich*

Si to přehoď, neni to nic složitýho... Akorát občas jsou zarezlý šrouby tak se říznou..

ŠKODA OCTAVIA II /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]