Zítra navštívím sousedku (s iX20) a změřím...tedy výšku sedaček od země...nic jiného. Pro běžného seniora výška vyhovuje, vyzkoušeno...pokud neměří 2m a více... teď to po sobě čtu, vy chcete výšku i20, tak to nemám možnost doplněno 03.04.22 20:55: Takže 57,8 cm od země, více automobilů zde autembezpecne.cz/... doplněno 03.04.22 20:56: A ix20 65,5cm...
Pro seniora i20 nevhodné. Sedadlo je nízko nad zemí. To už není pro nás. Do zeťovy i20 jsem lezl hekající jen jednou. Jak do vany. Ven byl ještě větší problém. Kvůli tomu vysokému posezu jsem zvolil napřed Fiat Pandu, po ní Suzuki Splash. Sedadla byla vysoko, výška se dala i upravit. Jako když sedáš na židli. Auto krátké, všude se vejde. A důchodcův nákup také... Vezměte seniora na výběr auta sebou. Nastoupit, vystoupit. A repete. Vyzkouší. Bude mít radost. A zkušenosti, vlastní. A pozor, roky přibývají, zdravotní problémy také. Síla ubývá! Moje vlastní zkušenost... Bohužel.
sparcoo*
Určitě se mnou mamča pojede to vyzkoušet ale její přístup je, že mi všechno odkýve, takže se nikdy nevím.
Pro starší lidi byl vyhlášený iX20 který je vyšší. Bohužel jeho výrobu před lety ukončili a poptávka v bazarech je taková že ho prakticky neseženeš. Nová řada Bayon je údajně jeho nástupcem. Na klasickou I20 co by auto pro důchodce zapomeň. Z toho se mám co dělat abych se ven vyhrabal. I když připouštím že je to možná i mojí vyšší postavou. Manželka si na vylézání z auta nestěžuje. Ta má ale do důchodu daleko. Jako auto pro starší bych to moc neviděl.
Myslíte výšku sedáku od země nebo od podlahy? Nebo i s opěradlem? Věřím, že když napíšete do konkrétního autosalonu jakožto potenciální zájemce o vůz, tak vám to změří.
sparcoo*
Ideálně asi od země. Nevím jak se to běžně měří ale jde mi o výšku posedu kvůli pořízení auta pro seniora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.