Nejste přihlášen/a.
Očistil jsem matice kol od koroze až na čistý kov a přemýšlím čím je ošetřit, aby po prvním dešti nebyly zase rezavé jak liška. Něco co je ochrání před korozí a přitom přežije utahování klíčem. Nějaký tip?
Díky.
Nevím jestli to má nějaký smysl, ale poté co jsem se rozhodl pro krytky a ne pro povrchovou ochranu, jsem ty šrouby hodil do smaltovaného hrnku, zalil motorovým olejem který mi zbyl z loňské výměny a zespodu ohřál ojel horkovzdušnou pistolí až parádně zřídnul.
Plamen - mám možnost jen malý PB hořák ...taková ta sada na letování ... nevím jestli by to stačilo k prohřátí.
Ještě musím mrknout jestli by se černé šrouby hodily ke kolům. Už jsem ty leťáky docela dlouho neviděl ![]()
Díky za tip ![]()
Všem moc děkuji za odpovědi.
Ten Niklík vypadal chvíli jako super nápad i bych si s tím rád pohrál, ale když jsem si přečetl v návodu co je k tomu všechno potřeba ztrácí to pro moji jednorázovou akci smysl. K tomu k čemu je určený např. pro veteránisty na poniklování více dílů je to ale super produkt
Vozit někam pozinkovat nebo pochromovat 20 matic asi nemá smysl i když by to byla nejlepší volba.
Takže to nejspíš dopadne jak radí nonek - matice ošetřím lehce vazelínkou a pořídím krytky
Ještě jednou díky ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.