Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matice kol - čím ošetřit proti korozi?

Od: sollik* odpovědí: 9 změna:

Očistil jsem matice kol od koroze až na čistý kov a přemýšlím čím je ošetřit, aby po prvním dešti nebyly zase rezavé jak liška. Něco co je ochrání před korozí a přitom přežije utahování klíčem. Nějaký tip?

Díky.

Matice kol - čím ošetřit proti korozi?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Jediné,co přežije utahování klíčem je zinkování.. nebo chromování

hodnocení

4x

To co píše kolega předemnou má význam... Samo doma jedině tak ještě poniklovat niklíkem...?

funchem.cz/...

Ale nejlepší je určitě zinek...

hodnocení

3x
Toto řeší nerezové krytky matic kol makocar.cz/... najděte potřebné rozměry pro váš vůz.. a hlavy ošetříte třeba Al sprejem, nebo jen mazacím tukem
doplněno 03.04.22 12:03: Samotné krytky google.com/...

mnd®
hodnocení

2x

Nahřát plamenem a ponořit do oleje.Sice zčernají,ale ,,chytnou,,ochranu.

sollik*
hodnocení

Nevím jestli to má nějaký smysl, ale poté co jsem se rozhodl pro krytky a ne pro povrchovou ochranu, jsem ty šrouby hodil do smaltovaného hrnku, zalil motorovým olejem který mi zbyl z loňské výměny a zespodu ohřál ojel horkovzdušnou pistolí až parádně zřídnul.

Plamen - mám možnost jen malý PB hořák ...taková ta sada na letování ... nevím jestli by to stačilo k prohřátí.

Ještě musím mrknout jestli by se černé šrouby hodily ke kolům. Už jsem ty leťáky docela dlouho neviděl *smich*

Díky za tip ;)

sollik*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi.

Ten Niklík vypadal chvíli jako super nápad i bych si s tím rád pohrál, ale když jsem si přečetl v návodu co je k tomu všechno potřeba ztrácí to pro moji jednorázovou akci smysl. K tomu k čemu je určený např. pro veteránisty na poniklování více dílů je to ale super produkt :)

Vozit někam pozinkovat nebo pochromovat 20 matic asi nemá smysl i když by to byla nejlepší volba.

Takže to nejspíš dopadne jak radí nonek - matice ošetřím lehce vazelínkou a pořídím krytky ;)

Ještě jednou díky :)

007cz
hodnocení

0x
Tyhle nové matice rozdávam, nebo házím do sběru, pokud jsi blízko OL pár kilo ti daruji.
sollik*
hodnocení

Jak je to možné? Do OL to mám daleko.

007cz
V každé sadě neoriginálních disků je i sada těhle matic. Naše originální matice mají jiný rozměr klíče. Při kompletacich se mi tu hromadí :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]