Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání předku

Od: petrmrva1986® odpovědí: 12 změna:
Zdravím..mám fabii 2 najeto 170 tisíc a neskutečně mi vrže předek auta od podvozku..je to na nerovnostech když se auto houpe a naklání.zvuky jak historickej kočár.to dělají pružiny nebo to může být i něco jinýho?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Klidně ruplý péro (odlomenej konec), samotnej tlumič při posunu, uložení tlumiče, vyžvejkaný silentbloky na stabilizátoru, zatuhlej/ zarezlej čep (porušená prachovka a vyrezne to, při pohybu vrže) nebo silenty v rameni, příp. vážnější závady typu shnilá nápravnice už pruží a vrže u toho*smich* Nejlíp na jámě houpat autem a pomocník najde přesně co vrže. Ideál je houpačka na STK..

Po 170kkm bude náprava zralá na gererálku = pokud auto chceš ještě chvíli mít tak to udělat.. Tlumiče Sachs, KYB, péra Losjofors, Kilen, Sachs, čepy silenty ložiska ramena Lemforder, nákup v e-shopu práce svépomocí nebo dobrý známý.. V servisu dáš 3x tolik a kvalita zaručená vůbec není u 90% servisů (a to jsem ještě optimista)

sedlecak
hodnocení

2x

Něco podobného jsem zažil u jedničkové fabie před rokem. Sundali jsme přední kolo a prostříkali gumové silentbloky na ramenech a stabilizátoru a přestalo to. Někde jsem četl,že se to stává po zimě když se do silentbloku který už není v nejlepší kondici dostane posypová sůl.

michalmichal
hodnocení

0x

Horní uložení tlumičů.

hodnocení

STK sem měl teď na jaře a nic neříkal když to přivez.. shnilá napravnice snad ne je to 8 let starý to snad nestihne tak rychle shnít.no dám to do skodovackyho servisu ať mi aspoň řeknou co to tak vrže teda.pak se rozhodnu kam s tím dál..
asd1

Tam tě stáhnou z kůže klidně za 30k ;) 7 let shnilá nebude.. Péra už praskat můžou, tlumiče taky můžou být v hajzlu, ramena taky..

Nejdřív zkus máznout silentbloky na stabilizátoru a pak na ramenech, ty vržou často... Silikonovým olejem nebo glycerínem (nevadí gumě), pokud to zmizí tak to je ono..

STK pokud to zadáš mechanikovi tak se zná s technikama a za bakšiš to projde se všim co se nefotí nebo nejde později prokázat že to při kontrole bylo. = žádná jistota že auto je bez závad, že to vrže má na háku a pustí to..

sirokko

Znám mechoše, co protáhne STKáčkem i vrak, co se měl už dávno houpat na magnetu v hutích, a ani tam s tím autem nejde *smich*

asd1

Tomu nevěřim, dnes se auto na vstupu fotí včetně štítků a jde to rovnou do systému, pokud se tim chlubil tak tě jen vodil za nos *smich* Auto který tam nebylo dnes už neprojde, a pustit závady který na těch fotkách jsou vidět by udělal jen debil. Reálně může projít to co neni zdokumentované v systému a taky to prochází. Když to dáš přes servis tak je to dražší a projde to, když tam jedeš sám tak potřebujou vykázat činnost a něco si najdou, obvykle tak abys musel na opakovanou.

Hodně se o tom tady bavte a vysvětlujte to tady ještě víc a víc dopodrobna *bzum* Ještě do TV to běžte vysvětlovat a popisovat.

hodnocení

0x
U mého auta vrzala např. při rozjezdech nebo do zatáček při nižší rychlosti tyčka stabilizátoru.
Zkus třeba, když auto stojí, ať s ním někdo zahoupe (jestli to u tvrdého VW koncernu vůbec jde) a sluchem nebo hmatem zjistit, kde to vrže.
hodnocení

Teď budu měnit kola tak pod to vlezu a kouknu na ty silentbloky u ramen a zkusím to promazat.po 170k stejně nechám udělat pružiny a horní uložení tak jako tak takže potom uvidím jestli to bylo ono

hodnocení

0x
U mé jedničkové fábky to dělal držák stabilizátoru, který měl velkou vůli.

jcdm
hodnocení

0x
Fabia 2 ma podvozek jako novejsi Rapid a vetsinou vrze v ulozeni stabilizatoru v nizsich teplotach, jakmile se otepli, tak to prestane.

youtu.be/...
Reseni - vymenit gumove ulozeni stabilizatoru, ale zacne vrzat znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]