Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké 7 místné Auto koupit

Od: je odpovědí: 35 změna:

Zdravím,

potřebuji pořídit starší alespoň šesti místné auto nejlépe do 50 000,- max 70 000,- na benzín.

Mrknul jsem na Sauto a našel například Opel Zafira a Ford Galaxy cca rok výroby 2001. Ten Ford se mi celkem líbí. Problém je žá já o sedmimístných vozidlech nic nevím. Máte s nějakými staršími sedmimístnými vozidly zkušenosti? Co byste mi případně doporučili?

Předem děkuji za jakékoliv odpovědi

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mám Sharana 1.generace už druhého v pořadí v naftě a celkem dobrý... Jenže se v tom musí člověk stále hrabat a řešit opravy,taky to DOST hnije.Natrefit na tyhle auta v dobrém stavu je loterie.Motory sice hodně vydrží,ale o to víc se sype vše okolo.Máme i Zafiru diesel s automatickou převodovkou,ale celkem krátce a celkem ok.Dieselové motory celkem drží.Bavíme se o 1.generaci Zafiry.U druhé generace se motory sypaly víc.Nadávají vám tady, že nemyslíte na děti resp.bezpečnost.Co takhle Renault Espace? Ten nehnije a je větší šance sehnat za ty peníze dobrý kus.Určitě bude každý psát, že Renault nebrat,ale v benzínu by šel sehnat solidní kus.A nárazové testy má Renault myslím na dobré úrovni.
je
hodnocení

Děkuji za tip. Zkusim o něm něco pohledat.

lubosnovak
Souhlas, SAGy jsou pokladničky, ale já na ně nedám dopustit. Sám mám Alhambru a ten prostor vevnitř..., kam se hrabou SUV, ale i jiné konkurenční MPV.

hodnocení

2x

Galaxy jsem provozoval dvě a technicky nebyl problém, byla to fajn auta. Jenže o první jsem přišel bouračkou, totálka, druhou jsem po roce vracel původnímu majiteli, byl příliš kreativní, pokud šlo o legislativu...*smich*. Sháněl jsem další, jenže to už byly v nabídce jen dvojkové a ty měly špatnou pověst, sypala se elektronika. Motory osvědčené 1,9tdi. Na Zafiru jsem se díval také, ale to mi rozmluvil synovec, důvod už nevím, tuším něco s motory.

je
hodnocení

Děkuji za informace. To nevím že má Zafira něco s motorem ale četl jsem něco o tom, že možná převodovka najede jen 200/300 tis. Ovšem my najezdíme cca 7 000 ročně, takže by snad vydržela dlouho.

Ještě mě napadá starší dačie logan 7 mistná

.

Převodovka najede"jen" 300tisíc..To je ale docela dobré,ne? Kolik by měla najet? Myšleno bez opravy? Nebo na jeden olej? Psal jste, že jste měl Fabii která nevyžadovala skoro nic.To buďte rád, že byla s motorem 1,4 benzín.Ostatní motorizace stály za prd.Kromě dieselů 1,9.Auto, které nevyžaduje náklady už z těch modernějších neseženete.Auta už se kazí jako kopírka nebo lednice..Je tam plánovaná výdrž důležitých součástí.

hodnocení

2x

Galaxy v benzínu bude pravdepodobne 2 liter a tie s tak ťažkým autom radi žerú. V nafte si vezmu cca 6-7 litrov. Pozrite si na to skoro isté u Sharana alebo Seat Alhambra,po roku 2000 tam už dávali motory v nafte čo šli do Octáviek,len pod iným kódom. U tak starých aut počitajte s nájazdom cez 500 000 km.

doplněno 30.03.22 22:20:

autobazar.cz/...

k2

Ma cenu pri tazatelove najezdu resit spotrebu?

je
hodnocení

Máte pravdu. Divil jsem se že jsem nenašel nějaký Galaxy pod 2.0. Takže menší se nedělaly? Do nafty se bojím jít, protože tím moc nejezdíme. Turbo je drahá položka. Beru to tak že nafta se hodí jen pro někoho kdo hodně jezdí. Pokud to teda není omyl.

V benzínu myslím,že nie. V benzínu vtedy bol opel Zafíra, boli 1,6 a 1,8,spotreba okolo 8l. Na tie dieseli stojí turbo po repasu cca 250 € a nové cca 500€ a dá vám určite 300 000 km,pri normálnej prevádzke. Tieto auta majú aj nezávislé kúrenie a tak ak je funkčné,tak auto vytopí aj pri krátkych jazdach. Ja sám mám Seat Alhambru 1,9TDI a lietam len okolo domu a pohoda. Rozdiel medzi Alhambrou a zafírou je ten,že alhambra ak je 7 miestná,tak má všetky sedačky plnohodnotné,u Zafíry su dve zadné,tak pre deti.

lubosnovak
hodnocení

1x

Pokud chcete zbrusu nové, tak tady není o čem - Dacia Jogger. Jinak z ojetin Sharan/Galaxy/Alhambra.

hodnocení

0x

Připlatit si a místo 20 let staré vrány koupit něco novějšího... *nevi*

je
hodnocení

Nad tím jsme přemýšleli taky. Tak jsem koukal na novou 7 mist Dacii Doger(nebo jak se jmenovala), ale to by bylo 510 000,-. Já ale těmto moderním autům napěchovaným elektronikou, nevěřím a moderní nepotřebujeme. Spíš bych rád aby to mělo levný díly a nemusel na to mít havarijní. Což stará auta předpokládám mají. Teď máme Fabii 2001 (1.4) a to auto za šest let provozu kouslo na servisu cca 11 000,- + dva výměna oleje. Za normálních okolností bych si ji dál nechal, ale budeme mít čtvrtého mrňouse a vozit ho v kufru mi nepřijde moudré :D.

No on bude problém v tom, že elektronikou jsou napěchovaná auta +/- od roku 2000. Takže pokud bude na dvacetileté ojetině něco zlobit, nejspíš to bude elektronika.

Já takhle před 4 lety nechal sešrotovat auto z roku 2000. Motoricky naprosto v pořádku, bez koroze, ale začala zlobit elektronika. Něco se dalo vyřešit, ale postupně se to dostalo do fáze, kdy už to nešlo a cena opravy by se nevyplatila. Takže jsem se ho s velkou lítostí nakonec musel zbavit.

tomaso
Me nepřijde moudré vozit 4 deti ve 20 let staré plechovce,pokud to není nevyhnutelné...
je
hodnocení

S tím bych úplně nesouhlasil. Lepší koupit jim něco na chleba, než jezdit v moderním autě, kterým stejně moc nejezdíme.

tomaso
No já nevím, vzhledem k dnešnímu provozu je co nejbezpečnější auto to nejlepší,co můžete pro dítě udělat. I o chlup lepší bezpečnější auto můžete rozhodnout o tom,jestli bude při nehodě z dítěte třeba vozickar nebo ne...
Ale chápu,že někdo si radsi koupi karton cigar,než by koupil lepší autosedačku...
Co nejbezpečnější je koupit si nějakého mastodonta jako Audi Q7 nebo tak něco, že? Aby se mě nic nestalo..Pak s tím neumí nikdo ani zaparkovat..a když už,tak nejlíp přes 2 až 3místa.. Kdyby měl každý takové tanky,jako manželky úspěšných lidí,tak by musely být čtyřproudové i okresky..A nikam by se tyhle lokomotivy nevešly..
tomaso
Samozřejmě že je to nejbezpečnější.
A širokych dodavek/nakladaku/autobusu se na cestě nebojís?
Proč se stále stavi/rekonstruji okresy jen na sirku jednoho koňského provozu je zase jiná písnička...

caucau
hodnocení

0x

Dacia Jogger (7 míst) začíná na ceně 396 500,- Kč, reaguji na komentář.

Připlatil bych si o minimálně 100 tisíc víc a sáhl po Peugeotu 5008, pohodlné prostorné auto, nafty 1.6 a 2.0 bez problému... Je jedno, jaká auta zmiňujete, jsou to více než 20 let vylítané staré vrány a může se pokazit cokoliv. Přidejte více peněz, zda-li to teda fin. situace dovolí.

k2

To myslite vazne?

caucau

Co konkrétně, snad jsem někoho neurazil *smich2*

dotaz zněl úpln ějinak, o 400 tisících se nezmiňoval

k2

Neurazil, ale pobavil.

Dotaz:shanim ojete auto do 50t. Odpoved:Pokud Vam financni situace dovoli, tak prihodte 1000% a kupte si jine, nove...

tomaso
K2: máš jako mnoho lidí dneska problém s interpretaci psaného textu...
k2

@tomaso: Tak mi ho, prosim, interpretujte.

tomaso
Upřesňuje jiný komentář, ze Dacia stojí 400tis.
A že by si připlatil 100tis za pezota.
Není zac.

lb
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud zájem trvá. Aktuálě prodávám Zafiru, r. 2000, 222 tis. km. Auto je v pohodě a je mně líto ho dát do šrotu, takžé za symbolickou cenu 15 tis. Kč.

Motorizace? Co koroze? (Projde na STK?) A alespoň přibližné místo, kde se to auto nachází?

25.07.22 19:32
Stříbrná? *zed*
Tazatel vlastně motorizaci nijak neřeší,tak se omlouvám pánovi co nabízí Zafiru..*mir* A při dnešních cenách paliva je to asi úplně jedno na co to jezdí..

Tazatel to neřeší. Já bych o tom teoreticky uvažoval. Ale chybí podrobnosti.

lb

Byla to 1,8 v benzínu, ale už je pryč.

hodnocení

0x

Aktuálně mám Citroen C8 (odpovídá to jakémusi Peugeotu a Fiatu ale typy nevím). Rok 2006, před rokem a půl jsem za něj dal 80 tisíc, letos mne stál balík na výměně spojky a přední nápravě - vše bylo zarezlé a tak se s tím mechanik drbal týden. Motorizace je samozřejmě benzín+LPG. Jinak to má mouchy všech starších Citroenů - problémy s kontakty a kabely. Jo - a nemám tam tu třetí řadu sedadel, kupoval jsem to proto že často jezdíme na cesty a bereme sebou známé tak aby se tam vešla zavazadla.

lubosnovak
hodnocení

0x
Za mně jednoznačně vemte něco z trojčat VW Sharan/SEAT Alhambra/Ford Galaxy. Jsou to naprosto identická a spolehlivá auta. Autům typu Renault Espace, Fiat Ulysée bych se zdaleka vyhnnul, zejména kvůli problémům s elektroinstalací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]