Dobrý den, U mého auta VW Bora mi strašně špatně chytá rádio signál. Rádio neoriginální, anténa typu žralok. Nevím, jestli původnímu majiteli hrálo. Zapojení je v příloze. Nepomohl by nějaký zesilovač? A co je ten origo úzký dvoupinovy adaptér?
Zacal bych instalaci jakehokoliv (klidne starsiho zapujceneho) radia, ktere je 100% funkcni a nema problem s prijmem signalu, jinak se budete tocit v kruhu.
balcik
Zkusil jsem mé starší rádio Sencor, které jsem kdysi používal a výsledek byl stejný, tudíž že příjem signálu hodně slabý.
Není jasné, jak silný je u vás příjem. Vemte 1 m dlouhý např. 2,5 mm drát, přehoďte ho přes palubovku a holý konec zastrčte do anténního vstupu. Pak zkuste něco naladit. Pokud to bude lepší, než s anténou v autě, je problém v anténě. Také ta stávající anténa může mít předzesilovač a chybí mu napájení. Obecně levná multifunkční rádia mívají tunet mizerný, cílová skupina moc rádio neposlouchá.
Díky za tip. Touhle metodou jsem přišel na to, že problém byl v anténě typu ploutev. Po odpojení ploutve začalo najednou i bez prutu celkem slušně chytat signál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.