Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio nehraje, nepřijímá signál

Od: balcik odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
U mého auta VW Bora mi strašně špatně chytá rádio signál. Rádio neoriginální, anténa typu žralok. Nevím, jestli původnímu majiteli hrálo.
Zapojení je v příloze.
Nepomohl by nějaký zesilovač?
A co je ten origo úzký dvoupinovy adaptér?

Rádio nehraje, nepřijímá signál
Rádio nehraje, nepřijímá signál #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

3x

Zacal bych instalaci jakehokoliv (klidne starsiho zapujceneho) radia, ktere je 100% funkcni a nema problem s prijmem signalu, jinak se budete tocit v kruhu.

balcik
hodnocení

Zkusil jsem mé starší rádio Sencor, které jsem kdysi používal a výsledek byl stejný, tudíž že příjem signálu hodně slabý.

Sencor je odpad. Do Bory patří Alpha Beta či Gamma od Grundigu nebo Blaupunktu (Germany či Portugal Grundig).

Tahle typová rádia napájí antény po coaxu sami. Neorigo aftermarkety to neumí. Proto nemáš signál. Leze přes nenapájený zesilovač.

balcikd
Rozumím, ale tato rádia nemám. Tenhle aftermarket, bych si rád nechal.. neexistuje nějaká jiná možnost, jak zprovoznit?

Potřebuješ napájecí vyhybku, aby šlo napětí na ten origo zesilovač v anténě.

Pokud tedy předpokládáme, že se tam nebastlilo a je tam.

ahifi.cz/...

hodnocení

0x
Není jasné, jak silný je u vás příjem. Vemte 1 m dlouhý např. 2,5 mm drát, přehoďte ho přes palubovku a holý konec zastrčte do anténního vstupu. Pak zkuste něco naladit. Pokud to bude lepší, než s anténou v autě, je problém v anténě.
Také ta stávající anténa může mít předzesilovač a chybí mu napájení.
Obecně levná multifunkční rádia mívají tunet mizerný, cílová skupina moc rádio neposlouchá.
balcikd
Díky za tip. Touhle metodou jsem přišel na to, že problém byl v anténě typu ploutev. Po odpojení ploutve začalo najednou i bez prutu celkem slušně chytat signál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]