Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co může být závadou náhle nízkého výkonu?

Od: kh odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit.

Mám Citroen C5 1.6 HDi 80 kW z roku 2007 a v poslední době mi přijde, že vůbec nejde za plynem v nižších otáčkách (od 1000 do cca 2500 ot./min), dříve táhl už slušně od nějakých 1100 a teď se něco začíná dít až okolo těch 3000 ot./min. Je prostě mnohonásobně línější.

Vzduch z výfuku jde pořád stejný, auto nekouří, ani nesvítí kontrolka motoru, nebo kontrolka SERVISU, vše se tváří, že je v pořádku.

Podle nějaké základní autodiagnostiky to ukázalo nízký tlak turba, ovšem občas se stane, že auto jede naprosto normálně. Na 2. převodový stupeň jede stejně jako dříve, ale problém je u 3. a 5. rychlostního stupně, tam motor nedělá prostě nic. Na 4. stupeň se zdánlivě o něco snaží, ale pořád to není jako dříve.

Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji za případné rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Závada v regulaci tlaku turba, samotné opotřebení turka, váha vzduchu... Pokud je to proměnlivé, tak to vidím na regulaci ve stylu ventil, ale již jsem se setkal i netěsností (prasklinkou) membrány regulace a chovalo se to docela nepravidelně...

hodnocení

0x

Podobně mi reagoval X-trail s Renaultím motorem 2.0DCi M9R z Trafica a Laguny.

Najeto přes 250tkm.

Bez kontrolky MIL, DPF a Service. Vše jakoby vpořádku, ale naráz jedu bez turba.

Podtlaky vpořádku, ventily taky na ovládání podtlaků.

I když na diskuzních fórech to prý dělají zaoxidované kontakty na ventilech ovládání podtlaku, tak mi pomohlo EGR čističem umyt váhu vzduchu před filtrboxem.

asd1
hodnocení

0x

EGR ventil, regulace turba, pokud má naklápěcí lopatky tak se můžou sekat..

Často u aut kde se to furt jen šolíchá a všecko je zasviněný karbonem.. Italská údržba + VIF pomůžou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]