Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodí se 4K kamera do auta?

Od: marekdel odpovědí: 7 změna:

Dobdrý den, vybírám novou autokameru a narazil jsem, že dneska už se dají pořídit autokamery, které natáčí ve 4K rozlišení. Například Truecam M11. Má to cenu nebo bude pořád stačit FullHD?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Myslím, že to je zbytečné. Pouhým okem to stejně nepoznáte a kamera bude jistě o dost dražší. Informaci, kterou potřebujete, zprostředkuje v pohodě Full HD. Důležitější parametr je, aby kamera snímala dobře i při šeru, nebo za tmy. Mám také Full HD už pár let a spokojenost. Neuvádím typ, protože na trhu už jsou jiné modely. Pročtěte si při výběru před nákupem recenze ( na více webech).

hodnocení

2x
Mám viofo A 129 pro duo 4k a spokojenost.Obraz jak víno.Do full HD už bych nešel
.

hodnocení

2x
Smysl to má, pokud je snímač a optika kvalitní.
Jestli někdo nepozná rozdíl mezi 4k a FHD, tak je buď slepej, nebo na to nemá zobrazovací techniku (nebo má fakt mizernou kameru).
I na videu z mobilu za 6 tisíc vidím sakra rozdíl v ostrosti a detailech mezi 4K a FHD.

olinl
hodnocení

0x

U některých kamer to 4K jen obraz programově "dokresluje" např. u MiVue 792 wifi a u Lamax T10. Jak ostatní kamery nevím, ale paměťová karta by u skutečné 4K autokamery měla být použita větší než 128 GB..

lobo*

MiVue 792 wifi, rozhodně není 4K.

olinl

lobo máš pravdu, není 4K

marekdel
hodnocení

0x

S rychlou SD kartou c obude mít přádnou kapacitu počítám. Záběry chci jenom pro případ nehody. Nechci si z toho dělat a archivovat videa. Každopadně díky všem za názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]