Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení otevírání pátých dveří Fabia 2003 kombi

Od: lantros7® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Fabia kombi má u pátých dveří bezpečnostní prvek,při kterém potřebujete mít otevřené dveře spolujezdce vzadu,aby šli otevřít páté dveře.

Je možno tento bezpečnostní prvek nějak eliminovat?

Potřebuji otevřít páté dveře,aniž bych otevíral dveře jiné,tedy samostatně.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nic takového Fabia nemá a neviděl jsem to ani na žádném jiném autě.
Pravděpodobně máte nějaký problém v elektroinstalaci nebo zámcích.
Mám shodou okolností taky Combi 2003 a žádnou takovou "fičuru" tam nemám. Odemknu auto a hned můžu otevřít kufr (má jen elektronické otevírání, ne mechanické).
krtek6

no vyvedu tě z omylu...má to...taky jsem žil v tomhle bludu x let dokud mě kamarád nevyvedl z omylu...má to i na svém Roomsteru..po této jeho zkušenosti jsem se na to zaměřil a je to tak jak píše tazazel...ověřuju si to od té doby každý týden v pátek kdy jedu na nákupy a já jako řidič musím otevřít minimálně svoje dveře, aby druhej člověk mohl otevřít kufr tlačítkem na pátých dveřích... DO auto nemá

asd1

To může být bastl, nabo bastl z fabriky za příplatek *smich*

Vyřadit to určitě jde, pokud to je řešený elektronicky tak stačí dobastlit "falešnej" spínač co nahlásí otevřený dveře..

= sehnat schema a pak se uvidí..

Neznám, ale tohle by mělo řešit kódování BSG, kde je centrál umístěn.

Stejnou BSG jednotku užívá i Roomster, takže by to mnohé vysvětlovalo.

hodnocení

0x
Zámek kufru se zamyká po rozjezdu při rychlosti nad 5km/hod? 10km/hod? Tak nějak. Když zastavíte a neotevřete žádné přední dveře, nikdo kufr neotevře. Je to bezpečnostní prvek proti vykradení kufru třeba na křižovatce na světlech... Pokud je to jinak, např přijdete k autu, odemkneme a kufr nejde otevřít, je problém v elektrice; buď konektor nebo jen vodič v v pravém nebo levém předním sloupku, nebo mikrospínače na zámcích dveří. Řešil jsem to asi před dvěma lety, od té doby klid. Měnil jsem horní kryt s páčkou mikrospínače v pravých i levých dveřích, u zadních dveří to bylo v pořádku. Rozsvítí se vám světlo v interiéru po otevření dveří? I s tím to má souvislost... Signalizuje zvukem rozsvícená světla při vypnutí zapalování a otevření dveří?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]