Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám Citroen C8, rok 2008. Přestává mi svítit levé přední světlo. Ono se po nastartování rozsvítí a nějakou dobu funguje,
ale pak začne problikávat a zhasínat, což je při jízdě potmě dobře vidět. A občas to udělá i při dálkových světlech.
Pravé přední svítí jak má.
Do světlometu se k výměně žárovky nedostanu, alespoň ne tak jednoduše jako u jiných aut. Navíc podle všeho mám xenon, což podle barvy světla poznat nejde (není taková ta do fialova), ale pod přístrojovkou nemám regulaci výšky kužele světla, jinak nevím, jak to poznat.
Dá se vyměnit jen jedna (obě) žárovka v xenonovém světle? Nebo se musí vyměnit celé světlo? Musím s tím do servisu?
Nikde se o tom nedá zjistit víc.
Díky za odpověď.
Xenon se dá poznat ještě tak, že auto má ostřikovače světel. A taky podle barvy světla.
Výbojky by měly jít vyměnit. U mojí C5 to šlo dobře na levé straně, na pravé bylo už moc málo místa, tak bylo snazší vyndat celé světlo. Dá se to vyměnit i bez autor. servisu, ale je potřeba být opatrný, xenonová výbojka je natlakovaná, při rozbití může "explodovat". Taky bych odpojil baterku samozřejmě.
Postup je uvedený v návodu k obsluze, který je snadno dohledatelný na internetu:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.