Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě předvaděcího automobilu

Od: jirkajc® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám možnost koupit předváděcí vůz,který si po zaplacení celé částky mohu okamžitě vyzvednou a používat ho. Ale přepsat ho na mě může autosalon až po roce.Předpokládám,že velký techničák zůstane do té doby v autosalonu Škoda. (zřejmě na předváděcí vozy má výrobce danou lhůtu 1 rok) Momentálně je auto používané půl roku.Povinné ručení a pojištění bych jim za tech 6 měsíců doplatil asi při přehlášení na mou osobu. Nejsem si uplně jist,zda to pro mě není nebezpečné,podepsat takovou smlouvu.Netuším,co by bylo kdyby autosalon zanikl,nebo ho převzala jiná společnost.Má s tím někdo zkušenost.Děkuji

doplněno 20.03.22 21:18:

Otázka je napsaná dobře,na dotaz v autosalonu odpovedel prodejce že předváděcí vůz musi držet jeden rok jako předváděčku,už ho mají pul roku a ještě půl roku ho prý musí mít v záznamu jako předváděcí,to znamená,že se budou tvářit že je na prodejně,ale já ho budu mít doma. Auto musím celé doplatit.Pak mě ho dají domů.Logicky si myslím že tím i techničák velky zustane u nich a k přepisu dojde přesně po roce. Má nyní najeto 200 km .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Tam bude smlouva s jejich dodavatelem že auto z fabriky maj za levno a rok ho budou předvádět. Pokud ho prodaj dřív tak tohle poruší = podvod.

Jak budeš řešit když půjdou do konkurzu a jejich majetek se rozprodá? To bys o to auto přišel, papírově nebude tvoje ale furt jejich a ty prachy už neuvidíš..

Do hohle bych šel jedině kdyby to byla opravdu výhodná nabídka = tak za 100k (za to koupíš pěkný funkční ojetý auto). A tomu u autosalonu moc nevěřim, tam spíš bude sleva 10% z ceníkový rakety *smich*

hodnocení

2x

No já už mám několikáté auto z předváděček a vždy se to přepsalo hned. Nějak mi nedochází, proč by to měli přepsat až po roce .. to poslední bylo pět měsíců staré s nájezdem 14.tkm. Ale je pravda, že nešlo o Škodovku

hodnocení

2x

Ale přepsat ho na mě může autosalon až po roce.
Pochopil jste informaci dobře? Nějak mi je divné, že vozidlo se může přepsat až po půl roce, když zákon říká něco jiného.

hodnocení

A co říká zákon? Jestli se mohu zeptat..?
.

id
hodnocení

2x

Já také měla roční škodovku, nebyla to předváděcí, ale měl to jeden zaměstnanec a ten musí auto do roka vrátit. Pak je salón může prodat. Auto měla 13 měsíců, nájezd necelých 10tisíc, přepis ihned.

ridick
hodnocení

2x

Já si taky koupil roční auto, zaplatil hotově a přepis do týdne hotov. Asi záleží, jak jej chcete zaplatit. Jestli hotově nebo leasingem.

hodnocení

Pošlu peníze na učet celou částku

Je to nějaká "levota". Nešel bych do toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]