Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rizeni pod vlivem alkoholu

Od: jaromirkopecky odpovědí: 16 změna:
Zdravím, včera jsem za volantem nadýchal 1.6 promile, nezpůsobil jsem žádnou nehodu, zastavili mne kvuli praskle zarovce brzdoveho svetla. Nikdy jsem za nic souzen nebyl, mam cisty rejstrik, vezl jsem kamaráda po úrazu hlavy, půjdu za toto do vězení? Moc dekuji za odpovedi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

podmínka a zákaz řízení. Do vězení nikoliv.

hodnocení

5x

Těžko posoudit, výroky soudů jsou dost nepředvídatelné, ovšem dovolil bych si předjímat - zákaz řízení (to je bez pochyby) + podmínka.

hodnocení

5x

No nevím, moc se mi to vylíčení děje nezdá. Pokud by vás zastavili kvůli žárovce a uviděli, že tam máte vážně zraněného člověka, tak vás určitě nebudou brzdit tím, že budete dýchat, ale doprovodili by vás nejspíš do nemocnice. Pokud tam ale zraněný kamarád skutečně byl, tak to zranění rozhodně nebylo vážné, takže zavolat sanitku by určitě nebyl problém, čili jste nemusel řídit pod vlivem. Takže vás čeká to, co už napsali jiní - mastná pokuta, podmínka a papíry v čistírně.

hodnocení

3x
Pokzd si vez kanarada po urazu do nemocnice možna by to šlo uhrat na krajní nouzi ale to bude chtit šikovnýho advokata a náky ten dúkaz
Jinsk to vidim na mstnou pokutu nejmin rok bez papirú a podmínku
Zkus je
obhajobaridice.cz/...

Muselo by se prkázat nebezpečí zprodlení! což je dosti ošemetné! Každopádně právník! Ale vidím to stejně jako třeba Ajvn!

jaromirkopecky
hodnocení

a mohu si za to jít sednout? Nebo ,,jen” ta podmínka? Mám teď velké obavy z vězení…

Jestli se opravdu nikomu žádná škoda a ujma na zdraví nestala , tak do vězení nepůjdete, ale pomínka je možná. Doufám , že to pro vás bude poučení a už nikdy alkohol za volant!

Opět záleží na protokolu z PČR, Vyšetření... dalá na tom jak rozhodne soud-ano může jít jen o pokutu + ŘP na min rok=zákaz řízení, případně pokud to bude posouzeno jak TČ tak klidně i nepodmíněný trest onětí svobody!

molly
hodnocení

0x
Pokud byste měl dobrého právníka šlo by to nějak uhrát. Stalo se asi před 5 lety v Plzni, že slečna nadýchala přes 1 promile. Případ šel k soudu a řidičák jí ZŮSTAL. Dělala nějakou pečovatelku a ŘP potřebovala pro výkon povolání. Soudce usoudil, že bez ŘP přijde o práci a vlastně jí to zničí celý život. Tehdy okolo toho bylo dost dusno, že kdyby dýchla 0,7 byl by to přestupek a o papíry přišla a když to šlo před soud tak jí zůstaly. Nevím jestli se SZ neodvolal a nedopadlo to nakonec jinak
doplněno 19.03.22 21:49: Bylo to pod vlivem drog, ne alkohol
idnes.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Máte velké obavy z vězení, takže jste v podmínce? Viděli policajti toho zraněného kamaráda? Řekl jste jim to, že s ním spěcháte k lékaři. má kamarád doklad o tom, že byl ten den a kterou hodinu ošetřen? Jesli operovat s tím, tak tam musí být důkazy.

jaromirkopecky
hodnocení

Nemám podmínku, jen se bojím že mne tam pošlou za tento trestný čin. Bohužel důkaz nemám, kamarád k doktorovi nešel, vezl jsem ho pouze domů…a ve chvíli kdy mne zadrželi strážníci jsem oněměl a nesdělil jsem jim informaci o úrazu kamaráda…

"Řekl jste jim to, že s ním spěcháte k lékaři..."
Jenže ob "spěchal" od lékaře. Nehrozilo nebezpečí z prodlení, takže jakákoliv výmluva není k ničemu a nepomůže ani schopný právník.

hodnocení

0x

Exmanžel dostal podmínku, zákaz řízení na rok a pokutu 25 tisíc.

jaromirkopecky
hodnocení

A nepamatujete si kolik promile nadychal prosimvas?
No, on měl v sobě něco horšího než alkohol. Amfetamin a metanfetamin. Takže si myslím, že rozhodně ve vězení neskončíte. Buďte v klidu.
au1
muj znamej nadychal 1.9, noc kdy ho chytli stravil v cele, druhej den ho pustili. pokuta 25k a rok zakaz rizeni. je to ale uz asi 8 let, od te doby se mozna ledacos zmenilo (trestnej cin to ale uz byl i tenkrat) myslim si ale jestli to byl prvni takovej precin, do basy nepujdes. max. podminka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]