Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám jeden, snad ne "přihloupý" dotaz, ale spíše ze zajímavosti se chci zeptat na tuto situaci. Příkladám fotku, na které je dům s tímto modrým plotem, dnes už tam žádný plot není a majitelé si místo před domem vydláždili a parkují v podstatě pod domem, na ten vydlážděný plac najíždí přes chodník a přes tu zelenou plochu. Co kdyby tam někdo postavil auto a nemohli by tam vjet a nebo, pokud by tam někdo auto postavil, když jejich auto bude stát na té ploše? Přece jenom o by zaparkoval tam, kde smí. Já to beru jako přivlastnění si dané věci a už jenom jezdit přes trávu k baráku mi přijde divné. Žádné dopravné značení (značka, čára) na místě není. Ptám se opravdu jen ze zajímavosti. Díky
1. jak situace vypadá v katastru nemovitostí? Mají to povoleno?
2. Pokud místo plotu mají parkovací záliv či rovnou bránu, tak je to jejich věc, pokud to není v rozporu s bodem 1
3. Město pravděpodobně v budoucnu plac předláždí, pokud tak neučiní majitélé sami na vlastní náklady. V tomlhle směru je na katastru co se týče vjezdů přes chodníky v katastrech nehorazný nepořádek.
Pokud je tam zelená tráva a jezdí přes ní, tak je to moc zajímavá situce, pokud se z domu autem nedostanou přes chodník na trávu a na komunikaci, když na komunikaci bude parkovat řada aut a nebude na ně žádná právní klička, protože podle katastru bude vjezd načerno, byť je většina na pozemku majitele domu.
Taky by mě to zajímalo.
Pokud je ta plocha v katastru zapsána jako zahrada, tak tam nemůže stavět parkoviště či stání na auto.
Musí to být tuším stavební parcela
Nejspíš nelegální vjezd - jezdí tam přes zeleň. Otázka jak se k nelegálnímu vjezdu postaví policajt - koho skásne když ho borec zavolá že mu někdo stojí před vjezdem, když to podle katastru vjezd neni
Parkáč na svým OK, ale že tim zrušil parkovací místo na ulici už jen jeho věc neni. Vjezd tam má do modrý brány a pochybuju že ten novej místo plotu je legální..
Na druhou stranu to jedno auto místo na ulici parkuje uvnitř, takže počet míst menší není..
Díky za reakci, ale asi komunikační šum, páč jsem se ptal úplně na něco jiného, ale pokud berete travnatou obecní plochu jako vlastní pozemek tak dobře.
Pozoruji, že počet aut se rapidně zvyšuje. Tam kde jsem loni prošel už se letos proplétám mezi auty. Policie to neřeší, protože by asi nedělala nic jiného. Obligátní odpověď řidičů : A kde mám jako parkovat? bych trestal už pokutou. Města prostě nejsou nafukovací. Proto si myslím, že takovéto řešení je spíš ku prospěchu. /Parkovat na svém./ Jen by to asi chtělo nějakou formu a razítko. U nás už se parkuje všude a neznám nikoho, kdo by dostal pokutu, nebo botičku.
Tak nevím, blbá závist, nebo hujerství, nebo jenom blbé "čížkovství"? Možná jste kdysi chodil udávat, možná jen na uliční výbor, nebo i na VB, a dnes to už tolik nejde. Vám neškodí a vlastně nikomu, tak o co vám jde? Tak se usmějte, jestli to umíte, a nechte to být. Hlupáků v tomhle státě už je dostatek a není třeba se k nim přidávat. Užijte si radši krásné jaro!
Závist? Ubral tim jedno místo na ulici a kus volnýho trávníku buď vyjezdí na hlínu nebo to vydláždí, spíš vysype asfaltovým recyklátem = městská zeleň jde do kopru. O samotný parkování na zahradě tu nejde, to mu nikdo nezávidí (leda ten komu na ulici vysklili okno..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.