Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak je to spojištěním nového auta.Po dobu podnikaní jako OSVČ jsem si kupoval auta na firmu jmeno příjmení + IČO. Za tu dobu jsem jezdil bez nehod a mám levnější pojištění. Ted chci si pořídit auto pouze na své jméno,jdu již do důchodu. Takže to bude taktéž na moje jméno a příjmení ale už bez IČA. Bude platit i nadále ta sleva na pojistce.Děkuji
U některých pojišťoven to bude možné, ale obecně už to nemusí být pravda. Osobně bych zkoušel Kooperativu a Generali, mám dojem že tam ještě je možnost druhého zdroje bonusu. Přesně to nevím, takových případů je málo a kalkulačky se někdy mění doslova pod rukama..
Až o tom budeš vážně uvažovat, obrať se na svého pojišťovacího poradce a řekni mu o bonusech z IČO - možná něco vymyslí.
Mimochodem, důchod není důvod pro rušení IČO, pokud bys nevydělával tak bys prostě odevzdával DP s nulovými částkami, sociální a zdravotní se tě pak netýká.
Já bych asi nechtěl vyplnovat DP,co když bych jen živnost pozastavil na dobu neurčitu,nebo ji i zrušil a auto si nechal dál na IČO? co by se dělo,kdyby byla třeba pojistná událost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.