Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moto koloběžka X Babeta/motorka?

Od: nick74556 odpovědí: 32 změna:
Zdravím je lepší na cestu do práce 50 km pouze tam porovnání motokolobezky.cz/... x Babeta do servisu s kompletní opravou nebo novější levnější motorka do cca 50-70 tisíc Kč? Bylo by to POUZE na cestu do práce a zpět (100km 6 dní každý týden) motokoloběžka výhody- skladnější může do bytu do komory/na starý koberec nebo do sklepa a nikdo mi ji z bytu neukradne a ano máme výtah a výhoda nepotřebuji řidičák jezdil bych s ní kolem cyklostezky, staré cesty žádné dálnice a ne skrz město po cestě nevýhody jsou cena, menší rychlost ale oproti motorce levnější servis proto ta Babeta možná? Nepište řady typu kup si za 100 k Kč (tisíc) ojetou fabii stočenou na 300 k km po nekuřákovi a seniorovi *smich* nevýhoda Babeta je kde ji dát? Můžu ji řetěz dát ke stojanu na kola ) který venku nikdo nevyužívá) a alarm ale tam stačí Aku flexa a za 5 minut má zničený alarm i řetěz

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Přeju hezkou zábavu *smich*

Beztak skončíš u auta..

El koloběžka která trochu jede je nelegální, vyskočí to při nehodě kdy ti hrozí náhrada škody - stačí sundat chodce s trvalými následky a lítáš v tom za stovky tisíc..

nick6356
Jojo jeden známý říká že nechce ani auto zabít se jde i jinak ale samozřejmě u té babety bych si sám pořídil pojištění a samozřejmě bych jezdil opatrně ne jako magor v tom pravdu má že i v autě můžete skončit na vozíku ale hlavně tu nezačínejte tyhle morální debaty vím že je to drzé ale nezajímá mě to a kdyby tu byl někdo kolem Ostravy a FM a měl v dobrém stavu Babetu mohl bych se mu ozvat a jinak i na kole (El. Kole) můžu se zabít a snadno
asd1

Nejde o tebe, ale o náhradu škody kterou způsobíš jízdou na nelegálním vozidle - celá škoda jde za tebou, pojistky maj výluku.. Stejně jako škoda v autě když nabouráš ožralej.

Kromě toho pohodlí, někdy v létě když je hezky to pár dní jde vydržet, ale denně dojíždět dlouhodobě moc nedáš ani s kvalitním oblečením. Leda mít pružnou pracovní dobu a v práci sprchu a být jen kancelářská krysa, a mít denně dvě hodiny zbytečnýho času navíc Spíš teda čtyři...

Podle toho, co tu píše, neskončí u auta, ale pod autem.

hodnocení

3x
Kdybyste napsal 2x5 km, ale jezdit denně 2x50 km (tedy 2..4 hodiny denně) na jednostopém vozidle za každého počasí, na to člověk musí být velký fanda a otužilec. Buď netušíte, co to obnáší, nebo si z nás děláte legraci. Navíc cokoli levnějšího se vám při takovém nájezdu začne po pár měsících rozpadat pod rukama a pod zadkem.
nick6366
Na elektro koloběžce jsem jezdil 2x10km taky 6x týdně a za 10 minut TAM ale vždy v práci a poté doma nabít (takže tam nabít a zpět nabít) a 5x2 by bylo na kole normálním 5 minut nebo chůze půl h proč kvůli tomu Babeta? Kvůli 10 km tam a zpět busem to bylo (2x10km) 20minut TAM
5 km - 5 minut na kole. To jste měl říct, že se jmenujete Lance Amstrong...to je pak jiná.
Pro nick***
Na kole 5km za 5 minut.
Takže šlapete tak, že jedete rychlostí 60km/hod.
Přihlašte se do "Tour de France", určitě vyhrajete.

hodnocení

1x

Na takovéto kilometry je podle mne koloběžka nesmysl. I pro Babetu i jezdce to bude pořádná nálož. Já si na kratší pojížďky pořídil skutra Hondu 150 / mám ŘP A-- ale je i obsah 125 s variátorem/ - ročník 2013, cena 40 kKč. A i to si myslím, že pro takovýto "vyšší úrovně" stroj je 100 km každý den dost záhul- hlavně pro řidiče.

hodnocení

1x

Tahle motokoloběžka není kolo - Nesmí na cyklostezky. Správně by to mělo dostat značku stejně jako skůtr. Je to hlučné, pomalé nepohodlné.

Babeta lepší řešení. Ale pořád je to motorka, je na tom zima/horko, občas prší, někdy mrzne a je náledí. 50km do práce není málo.

Jeďte vlakem/autobusem. (většinou nejlevnější řešení) Kupte si auto. Kupte si babetu/motorku. Kupte si elektrokolo (které ale splňuje podmínky zákona).

Nekupujte si tu divnou motokoloběžku. Je to na hraně (možná i za hranou) zákona. Hlavně když se něco stane.

nick73566
Tak díky radši úplně novou motokoloběžku nepotřebuje pojištění/značky ani papíry ale na staré cesty může navíc servis minimální jen olej na mazání,výměna řetězu,světel a nějaká upravená by mohla jet 100km/h+ SAMOZŘEJMĚ JEN na cestě s minimálním provozem aspoň se dá dát do bytu má menší servis a je lehčí a jinak bus by mohl vyjít levněji ale jde mi o čas a ne o pár Kč a tlačit se v busu a nesednout si a poslouchat kecy lidí kterým vadí na 1 cm otevřené okno v 35°C to už radši v dešti a na náledí do práce na koloběžce než busem a vlak je od práce dál a přišel bych později
asd1

Zjisti si předpisy ohledně elektro/ moto koloběžek, prakticky všechno co jede nesmí na veřejné komunikace. Pokud na ně vlezeš a způsobíš škodu tak platíš jak mourovatej, pojistit to nejde. Sejmeš chodce zlomíš mu nohu a můžou to být stovky tisíc, pokud ho pošleš na vozejk tak i miliony.

Spíš si myslim že si děláš prdel nebo ses zrovna probudil s rukou v nočníku *smich*

nick6346
Asd1 - proč bych někomu lámal nohy? Jste blázen? Asi ano nevím co by kdo dělal na cestě a u přechodu se zpomaluje i když někdo to projede a někteří jiní se nerozhlídnou vlezou do cesty na červenou a donutí vás zastavit takovému blbci bych neplatil ani korunu mě vždy pobaví jak většina uživatelů zde vše zveličuje a dělají z komára velblouda stejně už mám vybranou tu moto koloběžku z odkazu a ať si říká kdo chce co chce papíry, značky ani pojištění nemám povinnost na tom mít a doufám že už naposledy nejsem magor abych přes město s tím jel 60km/h a nerozhlízel se navíc jsem viděl doma sestavené koloběžky s motorem ze sekačky na vysokou trávu a bylo to do hospody a do práce a taky se ani jemu natož někomu jinému NIC A NIKDY NESTALO a do práce s tím můžu jezdit po staré cestě a když mě zastaví policie? Jako běžná hlídka nemám povinnost se legitimovat při zastavení a znovu není žádná povinnost značek ani pojištění na moto koloběžce

U té koloběžky v podstatě přímo píšou, že není způsobilá k provozu na komunikacích. A i účelová komunikace je komunikací. Každý je machr a má plnou hubu keců do doby než se něco stane a skončí před soudem. Ale každý svého štěstí strůjcem.

Máte obecně / nickxxxx/ VELMI naivní představy. A to jak co se týče právní stránky tak možností takovéto koloběžky. Já jednou jel k synovi na elkoloběžce cca 17 km / 17 tam a 17 zpět, tj dohromady 34 km/, s dvěma přestávkami a bylo to naposledy co jsem takovouto cestu byl ochoten absolvovat. To už radši na koni.

A jestli tohle pojede 100km/h tak to chci vidět otáčky těch pidi koleček.

Pohodlí v podstatě nulové a každý den na tomhle sedět 2 až 3 hodiny je prostě blbost.

asd1

Ten motocykl v odkazu alias koloběžka - je to tam napsaný fikaně aby na první pohled nebylo jasný že tohle aby mohlo na veřejný komunikace, tak musí mít techničák, značky i povinný ručení a řidičák A1 protože konstr. rychlost to má nad 45 kmh.

Abys naboural na to stačí trochu štěrku v zatáčce nebo ti z křoví vyskočí čokl a ty se srazíš s někým proti. "Nikdy nenabourám" je hodně odvážný tvrzení.

Dokonce zmínka o omezení výkonu - 1 kW platí pro dadatečně montovanej pohon, tenhle ale je tovární z výroby tak smí mít jen 250W.

Tohle vyskočí pokud způsobbíš škodu, ta půjde celá za tebou i s postihem za jízdu na neschváleným vozidle..

@gazda - což otáčky kolečka, ale ten držkopád - i když ten bych ani nechtěl vidět...vcelku si jej dovedu živě představit. Viděl jsem pád z koloběžky v cca 70 km/h a není to nic pro jemnocitné povahy

asd1

Ty pády jsou stený jak z kola, silnice 70 z kopce jede běžně, po rovině neni problém to rozjet přes 50.. Když nic netrefíš tak silniční lišej, když trefíš tak se dolámeš..

Ty koloběžky hlavně nejsou stabilní a hooodně blbě brzdí, takže pokud něco vleze do cesty tak je problém.

Ta koloběžka v odkazu je papírově 71 ccm/ 58 kmh motocykl na kterej potřebuješ řidičák A1, musí mít techničák značky ručení, za porušení předpisu jsou příslušný sankce včetně odmítnutí plnění od pojišťovny. Pokuta a papíry do čistírny jsou to nejmenší...

k2

@asd1: Z ceho usuzujete, ze odkazovana kolobezka je motocykl, a ze je na ni potreba RP?

asd1

Z údajů prodejce - 71 ccm 58 kmh, má to sedátko. = nejde o kolo s pomocným motorkem ani o motokolo, ale o motocykl s konstrukční rychlostí nad 45 kmh, takže nestačí řidičák AM ale je třeba A1

k2

@asd1: Z ceho usuzujete, ze kdyz to nesplnuje legislativou vymezene podminky pro kolo s pomocnym motorem ani pro motokolo, tak je to automaticky motocykl nejake kategorie?

asd1

Co to je podle tebe?

k2

Podle mne to proste neni vozidlo, ktere lze provozovat na PK. Stejne tak, jako kdyz si po domacku vyrobim trakturek, auto nebo cokoliv jineho. Bud to necham schvalit a dostanu TP a SPZ, nebo to na PK nema co delat a tedy netreba RP. Analogii k teto "kolobezce" je motokrosova motorka. Na silnici s tim legalne nelze a na trat RP netreba. Lhostejno jaky ma vykon ci max. rychlost. Proste to neni homologovane pro provoz na PK a tim to hasne (i kdyz to ve sve podstate motorka je).

asd1

Vždyť to píšu - na veřejnou komunikaci smí když má techničák, ten dostane po homologaci která bude pro motorku... Bez techničáku na komunikaci nesmí to je jasný.

k2
hodnocení

0x

K zamysleni: normalnim autem pojedete 50km trasu cca 3/4hod. Na Babette cca 1,5hod. Rozdil denne 1,5hod. To je za tech 6 dni rozdil 9hodin zivota v ceste do prace...

Záleží na terénu- spíše bych řekl 1 hod vers min 2 hod

hodnocení

0x
Pokud opravdu začnete tuto trasu denně jezdit, ať už na koloběžce, či Babettě, tak za 14 dnů prozřete a budete litovat. Takovéto ježdění si dokážu ještě připustit na normálním skútru, ale už i s mopedem by to byla hrůza. Na té Babettě počítejte s tím, že trasa 50km Vám bude trvat cca. 2 hodiny. Záleží tedy na terénu, pochybuji, že je to stále po rovince (pak by byl čas kratší).
Nechci Vás tím odradit, vypadá to, že už jste natěšený, jaká to bude zábava, ale opravdu nebude.

hodnocení

0x
Pro tazatele: trošku z Vašich odpovědí tápu? Máte tedy ŘP nebo ne?
Pokud ne, tak nevím, proč řešíte Babettu.
Pokud ŘP máte, tak proč kupovat nějakou motokoloběžku, když za tu cenu můžete koupit solidní skútr, či něco podobného a ježdění bude úplně o něčem jiném.
Nebo je pro Vás hlavním parametrem to uskladnění a parkování?

hodnocení

0x

Jsem zkušený cyklista-babetista a na svou "babi", jak jí říkám, nedám dopustit. Nejprve jsem jezdila do práce na kole /2 x 10 km/ za každého počasí. Pak jsem si koupila Babettu. Je to už hodně let a slouží mi dodnes. Jsem s ní spokojená. Jen bylo nutno občas vyměnit spojky, to bývá častá bolest těchto strojů.

El. koloběžku bych na 2 x 50 km vůbec neuvažovala. To abyste vyjel o 2 hodiny dřív a návrat totéž. Navíc, jak s nabíjením? Po 50 km to jistě bude třeba oživit a pochybuji, že Vám zaměstnavatel poskytl u stojanů na kola možnost nabíjení. To je utopie. Pokud byste si koupil Babettu elektrickou, jak je dneska moderní, řešil byste stejný problém.

Jinak, Babettu jsem parkovala na dlouhém parkovišti pro kola, bylo kryté střechou, takže mi nezmokla. Zamykala jsem ji jen klíčkem na vidlici. A nikdy se nic nestalo.

Těch 50 km je ale najednou hodně i pro Babettu. Vím, co nechcete slyšet, tak to nepíšu. Ale ani jedno z těchto vozítek není denně na 2 x 50 km vhodné. Navíc musíte brát v úvahu silný déšť, sněžení, náledí...Opravdu NE. Jaga.

makk
hodnocení

0x

Podle mě jediná rozumná možnost mimo auta je ojetý skůtr. Elektrokoleběžka je na takovou dálku nesmysl (pokud by to vůbec ujela, tak jedna cesta odhad ke třem hodinám), Babetta má stejné nevýhody jako ten skůtr (nutnost parkovat venku...) a cesta by trvala cca hodinu a půl.

julisek
hodnocení

0x

Asi bych volil spíš skůtr nebo tu babetu. 50 km je fakt dlouhá vzdálenost na moto koloběžku. Já zkoušel elektrickou koloběžku co se dá půjčt ve městě a pak jsem si dokonce koupil i vlastní od lamaxu, ale je to na krátký vzdálenosti. Neumím si představit jet na koloběžce i když bude motorová takovou vzdálenost. Obvzlášť když bude zima, to pak není vůbec příjemné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]