Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo poradit?Zažádala jsem o výpověď z pojistné smlouvy 6 týdnů před začátkem nového poj.období,do dnešní doby mi pojišťovna neodpověděla!?!Mohu to brát tak,že smlouva skončila?Už jsem auto pojistila jinde.Děkuji Dana
Jsou dvě důležité věci:1.Podat výpověď včas se všemi náležitostmi.2.znát obchodní podmínky vaší pojišťovny.Mlčení není souhlas.něco o tom je tady: povinne-ruceni-vypoved.cz/...
Dano a zeptala jste se pojišťovny? Klidně může dělat mrtvého brouka, pak vytáhne penále za neplacení. Dostala určitě pojišťovna Vaší výpověď,
Žádat o výpověď a dát výpověď je dvojí záležitost.
doplněno 10.05.10 09:30:Dano, co když nedostali žádost? Někde se ztratila po cestě? dokážete to za čas?
Na Vás je, abyste reagovala, když oni nereagují:
NÚ radí dobřa jak obejít 6 týdnů.
doplněno 10.05.10 15:31:Dano, vracení karty je sice povinnost, ale já jí nikdy nevracel.
Co to je za pojištovnu, že se takto chová? A jdete k levnější?
Lhůta 6 -ti týdnů mi vypršela minulý týden.Pojišťovna má sídla v Praze,Brně a Liberci,telefonicky jsem mluvila s Prahou-žádost tam mají /odeslána doporučeně/,ale chyběla jim zelená karta,to nebylo nikde ve smlouvě napsané a mě nenapadlo,že ji mám vrátit.Opět jsem ji odeslala doporučeně.Hlavní důvod proč měním pojišťovnu je,že nemá pobočku v našem městě a vše musím dojednávat telefonicky.Hmm,ten nápad s vyřazením auta už mi také radilo okolí,ale já mám VT u AAA-auto je na úvěr!
doplněno 10.05.10 16:09:Je to AXA pojišťovna,ano jdu k levnější a hlavně má pobočku v našem městě,už mě nebaví se dohadovat s úředníkem po telefonu.Teď jsem se dívala na netu na svůj účet u AXA poj.-v sobotu jsem odesílala mail,odpověď zní-mám dát výpověď písemně! a doložit zelenou kartu-proboha oni se ani nepodívají do počítače,že jim bylo něco doručeno 15.3.!
Mám kontaktovat Prahu-už se stalo 30.4.To jsem se teda nakrkla a jdu protelefonovat další prašule.
doporučuji auto dočasně vyřadit, zajít na pobočku s velkým TP a oznámit změnu a skutečnost, že smlova za zákona zanikla, pak obratem uzevřít výhodnější pojistku jinde a dočasné vyřazení ukončit...je to otázka několika hodin, nebuidete platit zbytečně pojistku tza 6 týdnů
Tak asi jste si nevšiml, že nemá pobočku ve svém okolí. A proč by zbytečně platila pojistku 6 týdnů? Vždyť novou si uzavře od data kdy ji ta stará skončí.
Pokud jste dávala výpověď k výročí smlouvy a stihla jste to v zákonné době šesti týdnů před tímto datem, tak by neměl být problém. Sama tvrdíte, že výpověď dostali a tak doufám že jste se po telefonu taky dozvěděla, že ji akceptovali. Zelenou kartu by jste měla vrátit pojišťovně až po tom, kdy pojistná smlouva skončí (přeci do té doby musíte s něčím jezdit). Po ukončení pojistné smlouvy Vám AXA zašle dopis s potvrzením, že pojistná smlouva skončila a asi tam bude i dopis o potvrzení bezeškodného průběhu (bonusy). Toto ale pojišťovna zasílá až po ukončení pojistné smlouvy (proto jste nemohla dostat nic dřív). Z mých zkušeností jsem narazil jenom na jednu pojišťovnu, která toto klientovi zašle dřív než se smlouva ukončí a to u ČP. Příjde mi to divné, ale je to tak.
Díky všem za odpovědi,rady a povzbuzení!U mě zatím nic nového-tedy pokud nepočítám odpověď ze zákaznického servisu,který jsem kontaktovala.Krom rady jak mám podat výpověď mi napsali... mám uvést důvod ukončení pojistné smlouvy a přiložit kopii dokladu,který tento důvod potvrdí!?!No,nejsem blondýna,v zaměstnání musím i používat hlavu,ale na tohle mi maturita nestačí.Zítra ráno se pokusím použít Bellův přístroj a pak už vážně NEVÍM!
Tak se snad blížím ke zdárnému konci,dnes mi operátorka v zákaznickém servisu řekla jasně a stručně-ano,výpověď je platná,bude akceptovaná a zpracovává se!?Doufám,že mám na chvíli s Kocourkovem vystaráno a budu netrpělivě očekávat poštovního panáčka
se pochlubím, sice mimo tépa, ale jako inspiraci
Přišla mi nová zelená karta a poděkování za věrnost. Zároveň žádost o zaplacení 1980Kč. Ja nesouhlasil, nechal několikrát přepočítat a cena je za po 3x přepočítání...980Kč
doplněno 12.05.10 19:12:Dano, vy snad máte v podmínkách, že jim musíte sdělit podrobnosti proč s nimi již nechcete nic mít?
Nemáte. Poslechněte kolegu sasdaxe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.