Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie - první nabití

Od: erer odpovědí: 20 změna:

dobrý den, dnes jsem si v kauflandu koupil autobaterie... napadlo me, že se raději zeptam na první nabítí...

Zajímalo by mě, zdali baterie je nabitá a je třeba ji nabít. POkud je prázná...tak to je jasné...má 60Ah - 12V. Na jak dlouho bych ji měl nabít?

moc za rady:)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Z výroby je nabitá, otázka je, jak dlouho někde stála ve skladu/regálu a za jakých podmínek, takže nejlépe co nejdřív nabít.

Jak dlouho záleží na míře vybití a nabíjecím proudu, použijte automatickou nabíječku a ona si už nabití ohlídá.

asd1
hodnocení

3x

Pokud byla delší dobu vybitá pod 50% kapacity tak je v hajzlu *smich* = když má teď pod 12V (sulfatace elektrod)

Dobít do plna. Z levných nabíječek je dobrá Lidlovka

Z kauflandu je na 90% v haj...

Baterku kupovat v kaufu, kde je mnimální obrat a rohlíky na benzíně... že se tomu stále divíme.

15.03.22 08:53

gumidek - *zdravi*

"Z kauflandu je na 90% v haji!

NESMYSL! Už 2x jsem tam koupil a vydržela minimápně 5 roků (než se auto prodalo a zaniklo!).Nebo kšunty AKB prodávají jen v Kaufech v Olomouci!

Já Kauf v Olomouci neznám. Jen vím, že ho přestěhovali na nové místo.

hodnocení

2x
Autobaterie se vzdy nabijí na 100%, na to je řešená. A v dnešní době se musí prodávat baterie nabitá. To jak to mají řešené v Kauflandu nevím, ale třeba naopak ro tam může být horké zboží a nemusí to být ležák. Spíš záleží i na značce...

"...třeba naopak ro tam může být horké zboží a nemusí to být ležák".

Já teda nevím *nevi*, do Kaufu chodím dlouhá léta minimálně 1x týdně, ale za celou tu dobu jsem tam neviděl, že by někdo kupoval autobaterii.

hodnocení

1x
V Kauflandu jsem jednou viděl regál s autobateriemi. .Byly naskládané na sebe a poslední řada se jim tam nevešla,tak byly zastrkané v regálu NALEŽATO! Dole v regálu samozřejmě vyteklá kyselina.Škoda, že jsem to tenkrát nevyfotil.Asi nějaký doplňovač zeleniny ani nevěděl co vlastně do toho regálu strká*smich*

hodnocení

1x
To jestli je nabitá, jste si měl ověřit před nákupem, ne až teď.

hodnocení

0x

Nová baterie by se nikdy neměla nabíjet do plna. Stačí, když je nabitá na nějakých osmdesát procent. Nefunguje to jako u telefonu, kdy se baterie musí vybít a poté do plna nabít. Nikdy se nemá počáteční nabití u autobaterie podceňovat. S prvním nabitím nepospíchejte, baterii nabíjejte pomaleji.

Co je to za novinku? Můžete prozradit důvod?

@makub to má hodně pomotané a tvrdí přesný opak jak u autobaterie, tak u mobilu :)

Do plna se nenabíjí LI-ion a Li-pol baterky k vůli skladování. Případně se přepravují skoro vybité k vůli bezpečnosti. Při skladování doplna se po nějaké době dokáží nafouknout.

Autobaterie jsou Pb a tam se nabíjí doplna.

guma
hodnocení

0x

Baterie Kaufland jsou dobré baterie. Jsou přednabité asi tak na 80%. Nabíjet se nemusí, ale je lepší je nabít na 100% před vložením do auta.

joudic*
dobre baterie jsou exide, banner, ne ty co se prodavaji mezi rohlikama
asd1

Klidně to může jet ze stejný linky, jen se místo Banner lepí Carlson nebo klidně i Varta. Spíš jde o to aby to neleželo v regálu půl roku a baterka už nebyla vybitá (= sulfatace elektrod)

joudic*
z cinsky linky
asd1

To už je celkem jedno kde ta linka je, rozhodujou požadavky na kvalitu a kontrola kvality. Ale to že číňana musíš hlídat ještě víc než rodilýho němčoura je fakt..

jabraka*
hodnocení

0x

Není žádný důvod si myslet,že je stejná baterie do auta a do mobilu.Řídí se totiž jinými fyzikálními principy.Dá se říci,že akumulátor olověný do auta koupíte vždy dobitý a dolitý.Je stanovena i doba,za kterou by měla být dána do auta a začít pracovní cyklus.Pak je zajištěna i její životnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabíjet autobaterii
Otázky na téma jak nabít autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]