Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schema nabíječky CEDER 1

Od: dedabrno® odpovědí: 2 změna:
Nemůže mi prosím někdo poskytnout schema elektroniky s popisem nastavovacích trimrů autonabíječky CEDER , výrobce ELIA ELEKTRO Jilemnice-Nouzov?Přechodové odpory potenc. trimrů se časem mění a tedy i automatická regulace nabíjení. Před léty jsem to už dolaďoval, ale už jsem zapomněl, který trimr je k čemu a teď už coby stařík nemám nervy na to hrát si s tím dlouho a experimentovat.DěkujiTell A Friend!SlideShareHuluTechnoratiYahoo!Copy plain textVisit the URLSettingImport IE8 AcceleratorOpen Cleeki

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Dědku,vyprdni se na nastavování!Nevěřím,že se může podstatně měnit nastavený odpor,Proudový odběr a jeho limitace na výstupu ze zdroje je pevně nastaven.Může se lišit v desetinách procenta,to není určující pro funkciKromě toho je tam ampérmetr,ten udává skutečný proud.Nic jiného nepotřebuješ,až proud klesne k nule,je baterie nabitá.

Nevyplácí se sahat do zařízení,které je z fabriky nastaveno a funguje.

JABRAKA

hodnocení

Děkuji Jabrako, děkuji a rozumím. Ale už dříve se mi stalo, že nabíječka vypínala skutečně předčasně - už po dosažení 12,5 V na svorkách radostně vypínala a proud do ní tekl ještě 3 A, tehdy mi právě výrobce sdělil, kterým trimrem se nastavuje vypínací proud a kterým v regeneračním cyklu perioda nabíjení a vybíjení. Snadno jsem to tenkrát seřídil. Firma již neexistuje a já tu poznámku nyní nemohu najít. T.č, nabíjení probíhá bez předčasného ukončení, ale i u téměř nového akumulátoru nedosáhnu nulu na ampérmetru a tedy odpojení (třeba za 20 hod).

Na svorkách je přitom 15,9 V, proud teče 1,5 A, po regeneračním cyklu a po odpojení nabíječky klesne napětí na svorkách na 13,5 - 13,7 V, ovšem pak pomalu a jistě klesá až na cca 12,7 V - tedy taky asi v pořádku.

Takže žádný velký problém nemám, až budu mít někdy náladu, tak to zkusím sám při podzimním dobíjení doladit. Naprázdno to samozřejmě nejde. Děkuji za zájem.

Dědabrno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]