Nejste přihlášen/a.
Dědku,vyprdni se na nastavování!Nevěřím,že se může podstatně měnit nastavený odpor,Proudový odběr a jeho limitace na výstupu ze zdroje je pevně nastaven.Může se lišit v desetinách procenta,to není určující pro funkciKromě toho je tam ampérmetr,ten udává skutečný proud.Nic jiného nepotřebuješ,až proud klesne k nule,je baterie nabitá.
Nevyplácí se sahat do zařízení,které je z fabriky nastaveno a funguje.
JABRAKA
Děkuji Jabrako, děkuji a rozumím. Ale už dříve se mi stalo, že nabíječka vypínala skutečně předčasně - už po dosažení 12,5 V na svorkách radostně vypínala a proud do ní tekl ještě 3 A, tehdy mi právě výrobce sdělil, kterým trimrem se nastavuje vypínací proud a kterým v regeneračním cyklu perioda nabíjení a vybíjení. Snadno jsem to tenkrát seřídil. Firma již neexistuje a já tu poznámku nyní nemohu najít. T.č, nabíjení probíhá bez předčasného ukončení, ale i u téměř nového akumulátoru nedosáhnu nulu na ampérmetru a tedy odpojení (třeba za 20 hod).
Na svorkách je přitom 15,9 V, proud teče 1,5 A, po regeneračním cyklu a po odpojení nabíječky klesne napětí na svorkách na 13,5 - 13,7 V, ovšem pak pomalu a jistě klesá až na cca 12,7 V - tedy taky asi v pořádku.
Takže žádný velký problém nemám, až budu mít někdy náladu, tak to zkusím sám při podzimním dobíjení doladit. Naprázdno to samozřejmě nejde. Děkuji za zájem.
Dědabrno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.