Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslňující žárovky h7?

Od: michal9 odpovědí: 22 změna:

Zdravím, nedávno mi na osobním automobilu praskla přední žárovka h7, tak jsem jí vyměnil za nějakou ,,noname,, značku z Globusu v ceně asi 69kč za dvě v balení. Po výměně mě začalo dost aut problikávat tak jsem zjistil, že ta nová po výměně svítí výrazně více až oslňuje. Ty staré málo svítily a bylo sotva vidět za tmy na cestu..Každopádně jsem vyměnil i tu druhou ať svítí stejně a zklopil jsem paraboly na 1. úroveň co nejvíce k zemi aby nikoho neoslňovaly. Ale stejně při cestě za tmy do kopce mě semtam někdo problikne, že ho asi oslňuju. Přitom jsou to podle parametrů h7 55w 12v jako tam byly předtím. Taky jsem si všiml (nevím jestli je to normální), že trochu hřejou přední plasty světel od žárovek. Na cestu teď vidím přímo parádně, ale věřím, že když mám naložený kufr tak cestou do kopce pořád oslňuju.

Vím, že spousta aut má špatně seřízené světla a neřeší, že někoho oslňují, nebo jim jedno svítí více nebo tak. Zajímalo by mně, jestli zkusit nějakou lepší značku, která svítí méně (zní to asi úsměvně) nebo to nechat být.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
A jsou nasazené správně? Jednou jsem měnil žárovku v noci narychlo a dal jsem jí tam nakřivo..zaháknout ta pojistka šla,tak jsem vyrazil a taky každý blikal.Zkontrolujte,jestli jsou správně usazené. Ikdyž by to měla parabola usměrnit a je tam to kovové "něco" v parabole okolo žárovky,tak mi to svítilo DOST nahoru..Po správném usazení to bylo OK

Taky se mi stalo. Dokonce mi to jednou blbě nasadil technik z asistence.

hodnocení

4x

Hodně lidí tam žárovku různě rve do paraboly a pak parabola přeskočí o pár zubů na šneku štelování geometrie a už je rozhozená.

Jesli po tobě nebo po předchozí výměně je jedno. Seřiď na STK nebo v servisu na regloskopu!

Pokud je u noname žárovky vlákno o milimetr mimo ohnisko, pak svítí v parabole blbě.

hodnocení

4x
To "sílou" svitu nebude. Buď mají žárovky špatnou geometrii, špatně jste je vložil, nebo nefunguje správně nastavení servem na reflektorech. Postavte se za tmy někde na rovině předkem pár metrů od zdi, nebo k vratům a zkontrolujte, že obě světla kreslí ostrou linii, jak mají, že nesvítí nic nad ní a že že úhel je klesající, tedy že linie světla je níže, než výška žárovek.
Pak si ještě na rovině za tmy, nebo šera stoupněte pár desítek metrů před auto, čupněte si, abyste měl cca ve výšce světel a uvidíte, jestli oslňujete, nebo ne.

jirib
hodnocení

2x
Jak jako na 1.polohu?
Na první polohu by to mělo být normální auto jen s řidičem...cca 25m před autem.
Pokuď máte něco v kufru dáváte další polohy a světla jdou dolů...
Špatně seřízená světla + blbě nasazená žárovka!
michal9
hodnocení

pardon, myslím 3. úroveň-tu s nejvyšším sklonem směrem dolů

jirib
Na 3-ku tak 10m před prázdné auto.

jank*
hodnocení

2x
Tím jak jsou levné, si myslím že výstupní kontrolu tyhle žárovky neabsolvují a tím pádem bude určitě vychýlené vlákno o pár desetin mm až několik mm.
Kdysi jsem srovnával H7 žárovky v OBI a vlákna byla fakt vychýlená.
Teď mám Philips (podle testů nejlepší) a je to vysoká kvalita.

asd1
hodnocení

2x

Může to být jak žárovkama, tak špatným nasazením žárovky v patici, přes blbě seřízený světla po poškrábaný "sklo" který rozptyluje svělo..

Vysokou svítivostí to neni určitě, tam jedině že něco bylo blbě už předtim ale "mžourající" slabá žárovka neoslňovala tolik..

Můžeš zkusit jinou žárovku, nejlíp značkovou (Osram, Philips, atd. z levných jsou kvalitní Lidlovky), jestli je máš v patici nasazený správně atd..

Ohřívání světla je normál - žárovka 55W má tepelný výkon tak 45-50 W což není málo..

Žárovka šmejd může mít blbě umístěný vlákno, pak se to nekamarádí s tvarem paraboly a svítí to jinam než má...

michal9
hodnocení

Zkusím dneska koupit jiné značkové a dám vědět..je mi divné, že by byly obě světla najednou rozštelované a svítily tolik do dálky a při největším sklonu. Nasazené by měly být správně, dával jsem si na to pozor

hodnocení

1x

Kupte dvě nové žárovky, značku třeba Narva - kdekoli v autodílech, SPRÁVNĚ je nainstalujte a pak zajeďte na STK a poproste o seřízení světel.

hodnocení

1x

Jestli protijedoucí na vás blikají, tak nejde o nejakou drobnou nepřesnost, ale o hrubou závadu. Nemá smysl o tom uvažovat nebo dokonce kupovat jiné žárovky, ale postavit se před stěnu a chybu opravit.
fyzika.okhelp.cz/...

michal9
Dnes jsem je nahradil párem jiných žárovek compass, zítra večer za tmy to zkontroluju a případně další den hned na seřízení na STK

hodnocení

1x
Jak píše gumidek, mohla se vychylit parabola. Už se mi to stalo, před technickou jsem měnil žárovku a světlo svítilo úplně do pr... Tak mi to tam serizoval. A to jsem byl úplně něžný při výměně. Ono stačí na rovině stoupnout ke zdi, dát knoflík do polohy nula a seřídit světla sroubovakem. Někde na netu byla tabulka, jak daleko od zdi a jaká výška světla by měla být na zdi. Anebo zajet na STK a domluvit se s někým...

michal9
hodnocení

Právě, že jsem se je zkoušel nasadit i znovu a jinak tam ty žárovky prostě nešly, a obě svítí stejně hodně silně, když se sehnu cca 10 m před autem tak mě v poloze pod světly oslní, a obě stejně

V poloze pod světly vás musí oslnit, na tom nic divného není.

michal9
hodnocení

Jde o to, že mám paraboly sklopené co nejvíce..na 1. úroveň, a často mě problikne někdo v prostisměru když jedu do kopce, jen mi přijde divné, že mám nasvícené dopravní značky a další prvky desítky metrů dopředu což jsem u starých žárovek které ani nevím jak tam byly dlouho, možná už vysvícené, nikdy neměl. A bylo mi divně, že by byly obě paraboly špatně seřízené

Postavte auto na rovině cca 10 metrů od zdi a vyfoťte, jak to svítí na zeď a dejte to sem.
Potom můžete metrem změřit výšku světla těsně před autem a na zdi, na zdi musí být horní hranice níže (při sklonu 1,2% o 12 cm).
Já si takhle "zhruba" nastavovat světla na Fabii (aby to nějak svítilo a zároveň jsem neoslňoval), po 14 dnech na STK na regloskopu jsem chtěl nechat seřídit a prý nebylo třeba, že svítí přesně jak mají.

k2
hodnocení

0x

Par znackovych zarovek H7 stoji do 200Kc. Nebylo by rychlejsi a jednodussi koupit jine, vymenit je za stavajici a az pote popripade resit mozny problem?

michal9
hodnocení

Také mě to napadlo, dneska zkusím koupit jiné, jakou značku doporučujete? Je možné že tyto levné mají nějakou nehologovanou vyšší svítivost

Nejde o svítivost, ale o sklon světla. Každá žárovka bude oslňovat, když nebude světlo seřízené.

michal9
hodnocení

Tak jsem si po jízdě ve tmě všiml, že výměna ničemu nepomohla a oslňuju dál, tak včera jsem si nechal v místním servisu seřídit přední světla a mělo by být po problému. Díky všem za příspěvky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]