Ahoj. Potřebuji tažné na starší auto. Jaký je postup? Můžu koupit starší zachovalé.Nebo musi být nové s dokladem. Muzu si ho namontovat sám nebo musi to provest nějaký servis. A pak asi se musi zajít na technickou? zapsat do velkeho techničáku? Poradte.jak to celé fuguje.
Princip je obdobný jako u nového TZ. TZ lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení garance shodnosti + potvrzení montáže. Žadatel o zápis ostatních TZ k žádosti přikládá:
- Technický průkaz vozidla, ze kterého bylo demontováno (pokud je toto vozidlo stále v provozu, je nutné TZ před zápisem do dalšího TP zrušit!). - Potvrzení odborné montáže a shodnosti technickým protokolem technika typu "K"nebo technické zkušebny.
Tak to zase bude na pohádání, už se to tu řešilo a názory se různí. Můj názor - starší TZ lze namontovat, zřejmě servisem, pokud má papíry a asi štítek. Potom to musí vidět vyškolený technik ( na STK) a potom zápis do techničáku. Verze protlačována médii - staré TZ nelze, pouze nové, montované servisem, tvrdě zaplacené...
jirib
Pokuď máš ke starému tažnému doklady,pokuď to bude servis demontovat ze stejného starého auta a vymaže to z jeho techničáku,tak snad...případně zkusíš jiné STK...přístup se liší dům od domu. Za lítání kolem toho to nestojí.Cena nového není nic extra.
Moje zkušenost je taková: Potřebuješ typový list k tažnýmu zařízení bez nej mi nechteli udělat stk neb sem si to montoval sam a ten typovej list po mě chteli i při zápisu do TP Je to sice dýl ale počítám že se to moc nezměnilo
Také jsem pátral na evidenci vozidel a pokud bude ke starému TZ typový list, tak jsou dvě možnosti - servis nebo svépomocí+STK, tj jako u nového. Jinak já na své auto - použité TZ - 5.000 Kč, nové vč dopravy a zásuvky 4.200 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.