Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkoholové bio palivo ethanol E 85

Od: 8976* odpovědí: 3 změna:

Máte někdo osobní praktickou skušenost s tímto palivem?prostudoval jsem dostupné a zjistil jsem :

1/ nebrat nejede

2/ dobré jede - ředit 1 : 2

3 /sada na přestavbu za 8,5 - 9 a jede / ředit 1:1/

4/ nová auta s motorem přímo na spalování bud čistého nebo ředěného v jakémkoliv poměru / průkopnici v evropě - švédsko.../

5/ USA + jižní amerika - vozidla na etanol

spotřeba vyšší zhruba o 40%, litr - olomoucko 22,50, jižní morava - údajně jako LPG?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Zase jeden z podvodů.Jak elegantně vytáhnout ze státní kasy dotaci na tento výrobek.Ne snad,že by na to auta nejezdila,nebo by to ničilo motor,podvod je v tom,že skupina výrobců tvrdí,že je to ekologicy šetrnější.V čem je to šetrnější?Co snižuje při odvodu výfukových plynů?Snad jen trochu míň smrdí,ale oxidu uhličitého to vytvoří na jednotku výkonu úplně stejné množství,jinak by nefungoval zákon o zachování hmoty a energie.Zákazníci jsou vědomě podváděni.Budeme někomu platit zisky z naší kapsy!

JABRAKA

8976*
hodnocení

souhlasím - výrobní cena BA - 7 kč, etanol 16 - ostatní daně a marže obchodníků, ale to je mi v podstatě u prd... důležité že u nas stojí 22,20 což je o 10 Kč méně než 95 - proto se ptám , celá šaškárna okolo je mi fuk, tak asi jako elektromobily jsou ekologické ale jejich výroba zatěžuje životní prostředí 3 x tolik a dobíjí se elektrikou která se vyrobí z uhlí, at dou do řiti s těma kecama - poblbanci...to je jako ze sluněčníma kolektorama - když nesvítí tak nahoděj elektrocentrály a valej do plna - protože se to vyplatí...

smrtak
hodnocení

0x

1/ nebrat nejede ( PO ZAHŘÁTÍ JEDE NORMÁLNĚ,VELMI ŠPATNĚ STARTUJE ZA CHLADU)
2/ dobré jede - ředit 1 : 2 ( PŘI ŘEDĚNÍ 1:1 MOŽNO JEZDIT CELOROČNĚ BEZ PROBLÉMŮ)
3 /sada na přestavbu za 8,5 - 9 a jede / ředit 1:1/( U VĚTŠINY AUT NENÍ TŘEBA)
spotřeba vyšší zhruba o 40%, litr - olomoucko 22,50, jižní morava - údajně jako LPG?(SPOTŘEBA JE VYŠŠÍ CCA. O 20%)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]