Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chci se zeptat. Měl bych zájem o BMW Z3 (1998) nebo Z4 (2003) které je dovezené z USA na Evropský trh. Vzhledem k tomu, že mě pořád někdo straší ohledně odlišné měřící soustavy (tudíž různé klíče atp..) mám obavu z možných extra poplatků za všelijaké opravy motoru a jiných částí.
Můj dotaz zní.. má s podobnou situací tady někdo zkušenosti? O kolik je dražší oprava amerického auta (které se mimojiné vyrábělo i v Evropě) oproti jeho evropskému protějšku? Dají se na auto vyrobené v USA použít evropské součástky (když se jedná o stejné modely, stejné značky)?
Děkuji mnohokrát za odpovědi
Dobře si to rozmyslete. Jí mám Jeepa, vyrobeného sice v USA, ale pro Evropský trh. Takže všechno v pohodě. Ovšem auto, přímo vyrobené pro americký trh bude mít jinak úplně všechno. Například taková v podstatě drobnost - veškeré šrouby budou mít rozměry v palcích (nejen hlavy, ale i závity). Náhrada možná jen ve výjimečných případech. Každou drobnost si budete muset pracně shánět (značkové servisy by snad měly mít jednodušší přístup). Problém může být i s homologací některých dílů (například světla). Případné opravy se prodraží a protáhnou.
Trofnu si tvrdit, ze "Evropska"auta prodavana na US trhu jsou normalne "metricka"(respektive o starsich Porsche to mohu tvrdit na 100%). Rozdily samozrejme jsou (svetla, mozna narazniky a dalsi detaily), ale mechanika bude stejna a "evropska". Pozor snad na ryze US verze motorizace ci modely, ktere nebyly v EU dostupne (zda se to tyka i BMW nevim).
Porovnejte:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.