Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava starších aut z ameriky

Od: gtkachna* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Chci se zeptat. Měl bych zájem o BMW Z3 (1998) nebo Z4 (2003) které je dovezené z USA na Evropský trh. Vzhledem k tomu, že mě pořád někdo straší ohledně odlišné měřící soustavy (tudíž různé klíče atp..) mám obavu z možných extra poplatků za všelijaké opravy motoru a jiných částí.

Můj dotaz zní.. má s podobnou situací tady někdo zkušenosti? O kolik je dražší oprava amerického auta (které se mimojiné vyrábělo i v Evropě) oproti jeho evropskému protějšku? Dají se na auto vyrobené v USA použít evropské součástky (když se jedná o stejné modely, stejné značky)?

Děkuji mnohokrát za odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kolega měl kdysi dovozovku, levně koupenou (značku nepamatuju) z USA. Krom drobných vzhledových rozdílů rozměrově vše jinak a dodací lhůty na original díly 3 a více týdnů. Cena za dopravu to samozřejmě celé podstatně prodražila. Něco šlo upravit na evropské modely , většina ne

mopet*
hodnocení

2x
Zkus napsat do nějaké firmy která se zabývá renovaci amerických aut. Třeba garazevltava.cz Třeba ti poradí.

hodnocení

1x

Dobře si to rozmyslete. Jí mám Jeepa, vyrobeného sice v USA, ale pro Evropský trh. Takže všechno v pohodě. Ovšem auto, přímo vyrobené pro americký trh bude mít jinak úplně všechno. Například taková v podstatě drobnost - veškeré šrouby budou mít rozměry v palcích (nejen hlavy, ale i závity). Náhrada možná jen ve výjimečných případech. Každou drobnost si budete muset pracně shánět (značkové servisy by snad měly mít jednodušší přístup). Problém může být i s homologací některých dílů (například světla). Případné opravy se prodraží a protáhnou.

k2
hodnocení

0x

Trofnu si tvrdit, ze "Evropska"auta prodavana na US trhu jsou normalne "metricka"(respektive o starsich Porsche to mohu tvrdit na 100%). Rozdily samozrejme jsou (svetla, mozna narazniky a dalsi detaily), ale mechanika bude stejna a "evropska". Pozor snad na ryze US verze motorizace ci modely, ktere nebyly v EU dostupne (zda se to tyka i BMW nevim).

Porovnejte:

cz.bmwfans.info/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]