Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájezd kilometrů a servis skutru

Od: ivanhorseman® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, sice motorkář, ale toto jsem nikdy neřešil. Uvažuji o koupi skutra - 125 4 takt, Honda a našel jsem nájezdy 50- 60.000 km. Předpokládám, že tento nájezd bude bez úpravy tachometru. Co se dá v těchto kilometrech předpokládat na výměnu - řemen, olej, filtry beru jako spotřební materiál, ale např řemenice variátoru, ložiska kol,...?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Předpokládat se dá cokoliv z toho co píšeš a ještě spousta věcí navíc.Nenapadlo tě, že už mohl někdo před tebou věnovat skútru péči a spousty dílů už vyměnit? Ať už preventivně anebo ptž už to bylo potřeba.Každý skútr bude kus od kusu jinak zachovalý anebo jinak zhuntovaný..Je to o stylu jízdy a péči majitele.Někdo nemění ani olej a jezdí jako čuně a jiný to šolíchá a servis tomu dopřeje každou sezónu..
hodnocení

Souhlas- je asi pravda, že někdo do koupě před prodejem nedá ani spálenou žárovku, jiný do poslední chvíle servisuje a tak při prodeji není třeba extra servis. Já třeba nyní dal do kupy Piaggio 500, ale nějak mne irituje ta váha a manipulace. Tj dnes jsem přivezl starší Hondu 150 a Piaggio půjde na technickou a dál do světa.

Já měl dva čínské skútry a hrůza.Pořád se v tom musel člověk vrtat a to měli při koupi najeto snad jen 2000km.Teď mám Yamahu Cygnus 125 4t jen tak do krámu a je z roku 95..dle tachometru má 30tis.a jezdil na tom 150kg pořízek, který to dal na dolítání synovi..pak skončil u mě a nechce to vpodstatě nic.. jezdí stále
hodnocení

U těch číňanů je hlavním problémem materiál - šroubů, matek,...pamatuji si, že jsem jednou seřizoval bowden na křoviňáku čínské provenience a měl jsem po ruce jen jeden klíč, tak jsem si na druhou matku vzal kleště a jen uchopením jsem matku rozmáčkl. U čínských kamen byly nožičky ma M10 šroub- ukrouitil jsen jej 2 prsty / ale zase se dobře odvrtal a přeřízl závit/. Včera jsem si pořídil Hondu 150 SH a Piaggio 500 půjde dále - nějak mne už ta váha / 500 ccm cca 220 kg vers 134 u 150 ccm/ nebaví...no a i zmáhá.

makk
hodnocení

0x

Záleží na výrobci, Číňan je zralý do šrotu, Japonec max na dobití baterky. Mám Hondu s necelými 50tis km, koupil jsem ho před 8. lety údajně po výměně řemenu variátoru a měním jen olej a vloni jsem musel koupit baterku. Jinak jak to na podzim hodím do garáže, tak to na jaře vezmu, nastartuju a jedu (sorru ještě dofouknu kola).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]