Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit s následujícím:
U Audi S3 1,8/92 kW r.v. 2000 najeto 50tis. se mi rozsvítila kontrolka chyby elektroniky motoru.
Po připojení na diagnostiku to hlásí chudou směs na prvním válci.
Měněno bylo rellé, těsnění na vstřikovacím ventilu, olej a vzduchové a plynové filtry. Vždy po vymazání chyby se po cca. dvou jízdách po městě kontrolka opět rozsvítí.
Automechanici tvrdí, že jede normálně, mě připadá, že málo táhne, resp. méně než předtím. Navrhují buď jim auto nechat na pár týdnů "na zkoumání a ježdění", nebo to nechat svítit. Je to už druhý servis, kde nevědí, co s tím.
Nemáte s tímto někdo zkušenost? Děkuji!
Nejlepší bude najít někoho, kdo tomu opravdu rozumí. Na dálku se nedá diagnostikovat ani opravovat.
Děkuji, na svůj současný servis mám dobré reference, nicméně je to stále formou pokus-omyl, mě to stojí naježděný benzín, stále nové součástky a stále více lidí mi říká, že pokud se auto nechová nijak nestandardně, mám se na to vykašlat. Na jiných fórech radili to samé člověku, kterému se to stalo u LPG, tzn. nechat to být.
Spíš mě zajímalo, jestli se to někomu už nestalo, a jak se to v jeho případě řešilo.
Chudou smes muze zpusobit treba nizky tlak paliva, ucpany ci spatne funkcni vstrikovac a spatna lambda sonda.
Chudou smes by mela odhalit prave lambda sonda, podle ktere pak ridici jednotka prislusne prodlouzi dobu vstriku.
Pokud je ovsem lambda nazacatku konce sveho zivota nebo vstrikovac nereaguje tak jak ma...
Takze na tohle bych se zameril.
Pokud je to skutecne chuda smes a ne pouze nejaka zavada diagnostiky (nepravdepodobne), tak se pri velke smule muze casem propalit pist.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.