Nejste přihlášen/a.
Zdarec, hledám rodinné auto do 650K. Požadavky: Velký kufr, dost místa vzdadu, dost prostoru na nohy ve předu.
Automatická převodovka, solidní výkon. Co se týče karosérie, tak bych preferoval buď kombi nebo SUV, MPV radši ne.
Hyundai i30 kombi od 400 tis. Kč, ale bohužel nemá v žádné výbavě automatickou převodovku. Kia Ceed SW v automatu od 515 tis. Kč. Já osobně bych v tomto případě šel spíše do Kie.
Vy jste stále samá legrace...
I při ceně nafty 70Kč/l by musel najet cca 240000km aby byl na "nule". Ovšem to počítám tak, že elektřinu by měl zcela zdarma (a to máte možná Vy, většina ostatních nikoliv).
Při průměrném nájezdu 10tis km/rok by ta Tesla musela vydržet tedy 24 let...
Pri soucasne cene elektriny 7kc/kWh je elktromobil jen pro idi*ty. Spocitejte si konecne kolik Vas bude stat km...
Ale tak si nelžeme..
25tis km za rok průměrná rodina v ČR nenajezdí.., ale i kdyby ano, za 7 let se 1mil Kč vážně nevrátí.
Roční servis auta se spalovacím motorem (této cenové kategorie) je cca 6000Kč (za 4 roky co mám auto této cenové kategorie jsem nikdy neplatil víc, často to bylo méně).
Jako ano, včera jsem stál na ČS asi 15 minut, protože lidi blbnou.., ale za tu dobu baterii EV nenabiju ani u expresní nabíječky. Doma ano, to bych nabít mohl..., ale za 1mil Kč u EV navíc vážně ne, to ani omylem. A ani doma nenabijete zadarmo (leda si k tomu cenovému rozdílu 1mil Kč ještě přičtěte cenu FV elektrárny, pak to ovšem zase není zadarmo).
Při tomto cenovém rozdílu je cenová návratnost v nenávratnu.
Štír: ten Y je v podstatě jen větší 3, pořád to není tak prostorný jako třeba model X. Ale popravdě jsou tyhle hodně spolehlivý a při běžný jízdě nepoznáš rozdíl oproti klasickým pohonům pokud jde o komfort. Takže proč ne. Raději bych šel do elektriky než do moderního dieselu
iks: Při současné ceně elektřiny 7Kč/kWh to dělá zhruba 1,6Kč/km a nočního proudu 4,4Kč/kWh 1,2Kč/km. To mi přijde stále velký rozdíl oproti dnešní ceně paliva plus mínus 42Kč a spotřebě 5,6L/100km. Takže 2,35Kč/km. Nu a servisní poplatky jsou další kapitola sama pro sebe ve prospěch BEV
Když oželíte automat, tak můžete mít fungl nový Jogger v plné výbavě a ještě vám zbude 150.000 + na benzín.
No já měl ve své 406 na 2.0 HDi 110 koní...
Když někdo shání rodinné auto, tak s ním nejspíš nebude jezdit sprinty.
To samozřejmě ano. Já jen, že těch 100 koní není zase až tak málo a konec konců většina třeba Fábií neměla ani to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.