Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý týden, mě zastavili policajti za křižovatkou...´´údajně jsem jel na červenou´´..
No...blikla mi, když jsem ji podjížděl...
...dostal jsem 500Kč.. pokuty + učtenku...až doma mě napadlo, jestli jsem nedostal i body..Policajt nic neříkal..ani jsem nic nepodepisoval..jen jeden papir, když jsem platil těch 500,-
. uctenka je trošku naškrábaná...nedá se to tam pořadně přečíst..jestli se tam něco o bodech píše..
nevíte náhodou jak to chodí? automaticky dostávam body...a popřípadně..kdy se mi vynulují? Děkuji za rady
Nulování bude za 3 roky.
Si zjisti na poště, jak na tom jsi z body.
nebo
2. Portál občana
Od roku 2019 je možné zjistit stav bodového konta také z tepla a pohodlí domova. Jde to přes Portál občana, tedy státní web, který sdružuje řadu chytrých informací, které občané čas od času potřebují. Jakkoliv je to pohodlná cesta, není úplně jednoduchá. Abyste se na portál občana vůbec mohli přihlásit, potřebujete buď nejnovější e-občanský průkaz s elektronickým čipem a také čtečku těchto čipů. Jednodušší je přihlášení do portálu přes datovou schránku, která v tomto případě slouží jako identifikace toho, kdo o výpis z karty řidiče žádá. Kromě výpisu z účtu na Portálu občana najdete také soupis všech vašich přestupků.
Na lístečku od policie máte i popis, co jste porušil. Tento doklad se předá na registr řidičů, kde úředník zapíše do Vašeho listu toto provinění. Automaticky se přičtou body.
Na tomto webu se dočtete podrobnosti, dokonce i mnoho dotazů, snad Vám budou k inspiraci, jak to je s přestupky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.