Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej VW Bora 1.6 77kw

Od: cyril odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si Boru a budu v ní poprvé měnit olej na internetu v manuálu jsem našel tyto oleje:

VW 500.00 SAE 5W-30
VW 500.00 SAE 5W-40
VW 502.00 SAE 5W-30
VW 502.00 SAE 5W-40
VW 500.00 SAE 10W-30
VW 500.00 SAE 10W-40

Předchozí majitel tam dával nějaký 10w-40. Mohu tam nalít tento: mroauto.cz/...

I když tam píší specifikaci ACEA B3/B4
API SN/CF
MB 229.1
VW 501.01/505.00

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Použít ho můžeš, ale dost neznámá značka (což pokud splňuje specifikaci vůbec nevadí) a je drahej.. To samý odkaz z Carda - tam maj díly levný ale zrovna oleje dražší než jinde..

Dal bych spíš 5W40 - za studena je řidší = líp maže hend po startu, za tepla je viskozita prakticky stejná jako 10W40. Cenově jsou podobný, taky stovka za litr.. Dávám Helix HX7 a spokojenost.

Tenhle motor rád papá olej a specifikaci pro něj splní skoro cokoliv, tak stačí koukat na cenu.. U olejů se poslední dobou objevuje snížení mazacích přísad na minimum (různý fosfory a popely), následky jsou vydřený vačky, šoupátka apod. Takže se vyplatí měnit po 10kkm i u benzínu..

hodnocení

0x
Ja bych nalil olej 10w40
Ten z odkazu neznam lil bych radši něco od schel ,valvoline, total, texaco havoline, paramo vyber si

hodnocení

0x
Tuhle značku oleje neznám, bral bych radši ověřenou kvalitu. Jinak zůstat u 10w40. autodily-cardo.cz/...

hodnocení

0x

zdravím, souhlas, dal bych 5W-40

Měl jsem tento motor v Golfu IV 16 let a nic jiného jsem nepoužil. Původně předepsaný u koupě nového vozu si vzpomínám že byl 5W-30.

Po záruce jsem začal dávat ten 5W-40. Různé značky. Měnil po 15tis. Když jsem auto prodal po 16 letech, mělo 360tis. km. dnes má 450tis, a vše ok.

Nechci vám radit, jen přidávám zkušenost. Nevím co ten váš motor má za sebou a kilometráž atd..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]