Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění suchým ledem

Od: cvn555 odpovědí: 8 změna:
Ahoj, má někdo zkušenost s čištěním podvozku suchým ledem? Opravdu to nenici konstrukci a vyčistí vše? Hlavně i rez? Jak? Když mám rez, začíná se ničit konstrukce a z videí vidím, že z řezu je razem čistý krásný kov? Nebo nevíte kde se zeptat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tryskání suchým ledem není tak agresivní, jako je tryskání klasickým tryskačem, který používá jiná média (korund, písek, balotina). Z toho titulu to neomlátí třeba lak, tedy pokud ten drží na podkladu. Ovšem pochybuju, že vyčistí rez až na čistý kov - v tom případě by totiž šel dolů taky lak a to asi nechcete. To, že to omlátí vrchní nesoudržné korozní vrstvy, to je pravda. V práci to, krom jiného, použivají na čištění ještěrky.

cvn555
hodnocení

Tak já se právě taky divil, ale viděl jsem reznuty části jak nechali stříkat tím leden a rázem to bylo čisté, na YouTube. Ale narovinu nevím jak si poradí s řezem, který je vlastně už jakoby strup, zda kov nebude prozrany

hodnocení

0x

Pokud chcete zastavit korozi, zkuste toto:
detecha.cz/...
Zastavilo mi to korozi blatníku na předchozím autě, použil jsem to i na jiné silně rezavé povrchy jen s hrubým očištěním drátěným kartáčem jako podklad pod syntetickou barvu a velká spokojenost. Rez pod barvou se napenetrovala, zafixovala a neprokvétá skrz natřený povrch. Ale pokud je povrch hodně rezavý, musí se nátěr udělat dvakrát ihned za sebou, jakmile první vrstva odvětrá, ale lak ještě nestihl vytvrdnout.

cvn555
hodnocení

Co byste mi poradil udělat s tímto?
cvn555
02.03.22 22:51
hodnocení

Čištění suchým ledem
Vždyť už vám to poradil.. Musíte to ale obrousit z nejhoršího třeba brusnou houbičkou.. nejdřív teda oškrabnout hranou pilníku třeba..A jestli máte strach, že to může být potom skrz,tak tomu stejně nezabráníte..Pokud je to skrz,tak to nějaké vrstvy čehokoli nezachrání.Když tam bude díra,tak jí můžete zakytovat.Stejne budete muset sundat ten plast a lem blatníku pod ním taky ošetřit..Jinak je to celé zbytečné

Ty největší puchýře bych vybrousil kouskem nějakého hrubšího brusného papíru a pak napenetroval tou Detechou. Ten antikorozní lak je tekutý jako voda, dobře zatéká do spár a dobře vsákne do rzi. Nešetřete s ním, musí se to v tom doslova vykoupat, pak to funguje opravdu dobře a korozi to zastaví. Je samozřejmě nutné, aby ty ošetřované povrchy byly suché a měly nějakou minimální teplotu.

hodnocení

0x

Na podvozku suchý led odstraní oxidace hliníku a bláto s nánosy špíny oleje a prachu. Rez bych tak řekl těžko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]