Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nefunguje bez držení plynu, potřebuji nějakou

Od: domulenka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěla bych se otázat, mám problém s autem. Když nastartuji a nic nedržím, ani nemám zařazeno, tak mi auto chcípne. Když už rychle vyjedu, tak musím držet plyn, i když stojím na křižovatce, jinak mi opět chcípne. Bez plynu prostě nefunguje. Ráda bych nějakou radu, protože se sama v autech moc nevyznám. Moc děkuji za jakékoliv odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Tak auto není jako auto...
U jednoho auta může být vadný volnoběžný ventil, u druhého klapka a u třetího bude přisávat falešný vzduch do sání...
A společný jmenovatel je zřejmě servis..
domulenka
hodnocení

Dobrý den, děkuji za radu. Bylo to klapkou a už to švagr opravuje. :)

k2
hodnocení

4x

Odvezt to do servisu.

hodnocení

4x

Jak píše žena a napíše auto místo př.: Škoda Octavia 1 AKL motor 74kW 1999... tak jakákoliv rada směřuje k odpovědi -> Dej to do servisu, stejně si to neopravíš.

Auto může být cokoliv. Od Tatry 815 po Fiata Pandu.

To je jako napsat je mi blbě s jídla. Mám problém ho udržet a zvracím ho.

Co chceš radit? Nejez plesnivej chleba? *smich*

doplněno 01.03.22 15:09:

Svítí montrolka MIL?

doplněno 01.03.22 15:09:

kontrolka

domulenka
hodnocení

Jste docela vtipný na to, v kolik hodin ráno broudáte na internetu. Jak jsem již psala, o autech toho moc nevím, o svém autu toho mnohé též netuším. Je to škoda fabia 1.2, staré 20 let, pomůže vám i barva? :)

Pomůže ti, když ti řeknu vyčisti škrtící klapku a adpatuj ji v diagnostice (reset). Dále vyčisti snímač tlaku v sáni a v bloku hodnot zkontroluj, zda správně reaguje?

Motorů 1.2 HTP bylo mnoho.

AWY, AZQ, ... BMD, BME, ... BBM, BZG

BME už neměl EGR ventil. Předchozí ho měli. Ten taky vyčistit a rozhejbat a otestovat zda funguje.

To vše souvisí s volnoběhem. Barva pochopitelně ne ;).

Když už nepíšeš kód motoru, tak aspoň, zda je to jedničková fábka a nebo dvojková.

Zúžil by se výběr motorů. A nebo z malého techničáku opiš kW, ale stejně si to sama neopravíš, tak klidně napiš barvu a pápá :)

P.S.: Na spánek není čas. Makám.

domulenka
hodnocení

Logicky to nebudu opravovat já, ale můj švagr. Jakákoliv nápověda je mu dobrá, takže mne omluvte, že se táži já. :) Navíc by bylo fajn vykání, jelikož nevíte jakého věku a postavení jsem. ;) I když tedy musím poděkovat za vaši odpověď, takže děkuji.

Jakého jste postavení? Dostáváš radu zadarmo, tak se můžeš třeba stavět na hlavu. Já jsem také postaven *smich*.

Švagrovi ještě vyřiď, ať změří komprese ve válcích a zkontroluje těsnost sání. U HTPček se ráda proklepává i trubička od podtlaku posilovače brzd.

domulenka
hodnocení

Už zjistil, že je to klapkou, takže už to opravuje. :) Děkuji za rady.
gumidoff
Dobrej je na to kartáček a aceton.
Nemáte zač. Na kanále 060 tuším se dělá adaptace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]