Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si tento držák
Ale když ho dám dio mřížky, tak při jízdě při prudším pohybu vypadne. (např. v zatáčce a nebo při prudším rozjetí.
Jaké typy používáte Vy?
Je to vadným kusem protože jsou slabé pružiny a nebo tato konstrukce je nedokonalá?
Tak který si mám vybrat
Tento na palubní desku:
a nebo tento na sklo:
A ještě mám tento problém - mobil je v klip pouzdře, takže bych potřeboval vyšší držák aby zachytil mobil s pouzdrem.
Není to vadným kusem, tyhle držáky jsou naprd. Já denně jezdím podle Waze, tudíž potřebuji na mobil dobře vidět, ale zároveň nechci, aby byl moc ve výhledu z auta. Používám zásadně držáky s přísavkou na sklo, momentálně jezdím P Partner, který má dobrou vychytávku - v př. dveřích je fixní trojůhelník u zrcátka, na ten mám přicucnutý ten držák. Takže okno můžu libovolně spouštět, a přitom mobil je pěkně viditelný (mezi zrcátkem a volantem) přitom nebrání výhledu, protože je prakticky v zákrytu s A sloupkem.
Je to na nic, pokud držák, tak takový, který jde přilepit, případně přišroubovat.
K vašemu doplnění otázky. Sice se prodávají a používají držáky na okno, ale na předním okně to být nesmí. Můžete za to dostat pokutu.
Nepíšete, jaké máte auto. Mně to v O1 nedrží ani náhodou, ty mřížky jsou příliš volné a na sklo do zorného pole to nechci ani náhodou.
Připevnění nohy držáku jsem vyřešil zasunutím kolíku do prázdné pozice pro vypínač, jak jsem popsal zde:
To flipové pouzdro používám taky. Vhodný držák jsem nesehnal, takže jsem běžný upravil tak že ty boční roztahovací paciny jsem prodloužil cca o 1cm přišroubováním obdélníčků (se zakulacenou hranou) ze sklotextitu (tišťák), na který jsem nalepil pěnovou gumu odlepenou z těch pacek. Drží to bez problémů, ta přední krytka pouzdra mobilu překlopená dozadu musí mít po bocích volný prostor, protože je o něco širší, než vlastní mobil.Takto to automaticky vychází dobře, protože díky vysunutí je za původní pěnovou gumou pacek širší prostor, kam ta přední krytka zapadne a netlačí zbytečně do pacek.
Mám z Alzy jejich držák do mřížky za pár korun a drží jak přibitý. Ono je to spíš o tvaru mřížky. Navíc má magnetické uchycení mobilu a to je velice návykové.
Kompas snad funguje podle GPS. Nebo myslíte, že se vám pod krytem mobilu motá střelka a její pohyb sleduje nějaký senzor?
Když vypnu na mapě sever a ta se pak točí přesně podle mého směru (i když se s autem otáčím na místě, takže GPS sotva zaznamená pohyb), tak magnet držáku zřejmě nevadí.
Tady máte senzory mobilu popsané:
viz: "Magnetometr: Víte, kde je sever?"
Pokud používáte magnetický držák, nebo magnetické zavírání, dojde k silnému zmagnetování feromagnetických částí mobilu a kompas pak obvykle nefunguje korektně ani po autoklaibraci. Pomůže až samovolná demagnetizace "vystárnutím", nebo demagnetizace ve střídavém poli. Ale pokud ani nevíte, že v mobilu kompas máte, nemusí vám vadit, když nefunguje správně.
Jsou tam i další senzory, jako gyro a akcelerometr, které omožňují dopočítávat polohu ze známých změn souřadnic a změřených změn pohubu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.