Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz. Mám Audi 80 , 66kw, 2.0 Benzín, rv.92. Motor mi dost žere olej tak týdně 1-1/2 litr. Dávám tam 10w40 ale při týhhle spotřebě mi je líto peněz. Tak mě napadlo že tam dám nějaký levný olej (vím že je méně kvalitní) například olej M6AD. Co se stane když ho naleju do motoru kde je ještě zbytek 10w40. oleje.cz/... nebo napadá vás nějaký jiný olej v týhle ceně?Jinak vím že je na místě popřemýšlet o přetěsnění či výměně motoru ,ale nato teďka nemám čas ani peníze.Díky za odpověďi.
Já bych právě zauvažoval třeba spíš o 20W-50,my to lejem do aut který mají právě vylágrovaný motory.Je dost hustej a neleze tolik do válců.
Zdravím jak píše "dexx" může bejt dobré řešení ,ale na pochybuji že ho dnes koupím na pumpě a když ho tam budou mít tak co jsem koukal na netu není zrovna levný okolo 280kč/1L .Na něj dnes nemám.Takže se spíš přikláním k tomu 15w40 nebo ten M6AD ten je taky minerální ,ne? A že mám pořemýšlet o novém voze to vím toto auto je jen provizorní.Takže zvažuji každou investici.Ale ještě tak 3-4 měsíce musí vydržet.Takže když tam dám M6AD nestane se nic? Já vím že jsem někdy dávno slyšel že se nemají míchat různé třídy olejů,ale už nevím které to byly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.