Zdravím. Mám stržený závit výpustného šroubu na olejové vaně. Originál závit je M14x1,25 lze ho přeřezat na M15x1,5? Opravnou sadu na M15x1,25 jsem nenašel Volvo v50 2.0D
Pokud maš šroub a zavitnik tak neni problém klidně to přeřízni na větší zavit Tudle sem přeřezaval zavit na jedný oktavce a musel sem dat i nový těsnění z klingeritu sem ho dělal neb to kapku prolínalo
punker*
Jde mi hlavně o změnu stoupání závitu z 1,25 na 1,5. Jinak mám v plánu koupit sadu se závitníkem a šrouby.
Ani toho bych se nebal utahnout to pude a nevěřim že by se povolil ješte sem to nezažil
asd1
Závitník stačí ubastlit z pevnostního šroubu - uděláš z něj samořezku, náběh + příčné drážky jako řezné ostří.. Jeden závit to vyřízne v pohodě... Pokud nebudeš sundavat vanu tak pozor co je nad hrdlem, aby tam hned nebyl sací koš..
Špony z vany vyndáš zahlým drátem s hadříkem nebo i s magnetem, jistější je vanu sundat.. Záleží jaký je nad hrdlem rantl, jestli špony stáhneš do díry nebo to přes rantl nepůjde..
Aby to bylo košer, je třeba použít větší průměr závitu. nabízí se rozměr M16x1,5, v tomto rozměru jsou dostupné olejové zátky, závitníky a navíc je malý průměr závitu cca 14,3 mm, tedy je úplně jedno, že nesedí stoupání - řezat se bude do plného. Akorát je to třeba předvrtat. A taky tam musí být dost masa, ale dle fota je to v pohodě.
Dostupné a levné jsou závitníky M16x1,25 na svíčku, ty by do toho vyšlapaného sedly hezky, ale už ne takové šrouby. Ale nebyl by problém si takový šroub udělat ze svíčky, použít kovovou část, zkrátit, keramiku vymlátit a vnitřní otvor zaslepit druhým šroubem, nebo zavařit. Ale je to o něco víc práce. Taky by mohlo vadit, že bude víc čouhat, pokud je to v nejnižším místě a okolo není nic vyššího.
Můžeš vyzkoušet, pokud závity ve vaně jsou hluboké. Pokud jsou tam jen 3-4 kroužků závitu, tak bych to viděl spíš nouzově. Kdyžtak bych to posichroval omazáním modrým závitovým lepidlem na tu závitovou vložku (mezi vložku a vanu)
A je tam. Použil jsem sadu na opravu závitů zapalovacích svíček. Vložku jsem nalepil na zelenej "loctite". Nechám to pořádně zaschnout a myslím že to bude OK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.