Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tmel použít na těsnění olejové vany?

Od: laky odpovědí: 8 změna:
Zdravím, jaký tmel mám použít na utěsnění olejové vany na Škoda 125. Mám tyto dva:
1) lkq.cz/...
2) lkq.cz/...
Dále chci tmelem těsnit ac pumpu, plech co ukrývá rozvodové tyčky a prsa. Nechci použít korkové originální těsnění. Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ten reinz neni špatnej lepil sem snim vanu na rodiný 1.6ce felde ale časem to zas prolínalo tak sem dal tesnení a to z obou stran přemaznul tím reinzem a je klid

hodnocení

1x

Osvědčil se mi na vany tmel od Reinze

autokelly.cz/...

asd1

Loctite obecně je kvalitní.. Věci kolem těsnění beru zásadně Victor Reinz a nikdy nebyl problém, u silikonu je asi celkem jedno jestli černej nebo červenej, spíš je důležitější odmastit a nedat moc aby vylezlý zbytky neucpaly sací koš čerpadla..

Ovšem určitě nebrat v Kelyně, ta má ceny "lehce"přestřelený...

VICTOR REINZ 70-3/...

měl jsem odmaštěno nitroředidlem blok i novou vanu. Stejně tekla po 2 letech. Tedy nekapala, ale vzlínala a chytala prach.

asd1

= blbě odmaštěný.. Lepší perchlorem..

ten nemám, ale lehce ovzlínaná vana mi nevadí. ba naopak. Je plechová a díky tomu nerezne :)

kimbert*
hodnocení

0x

Osobně si myslím ,že se dají použít oba tmely,ale nemám s nimi zkušenost,v práci i doma používám lepidlatmely.cz/... ,jen červené barvy .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]