Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta do bazaru

Od: konvalinka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Prodala jsem svoje auto do bazaru a není mi jasný jeden odstavec ve smlouvě...
Stručně se tam píše, že pokud se objeví nějaká skrytá vada i po prodeji auta kupujícím (autobazar) třetí osobě (nový vlastník), tak můžu nést právní následky já a autobazar je oprávněn odstoupit od smlouvy...
Zajímá mě, jestli se to ve smlouvách píše běžně a nebo jestli to je nějaká speciální podmínka konkrétního bazaru.
Prostě mám obavy, aby na mě bazar něco "nezkoušel"
Jedná se o bazar auto palace. Podotýkám, že na webových stránkách mají napsané, že přebírají veškeré záruky. Ve smlouvě jsem ale nic takového nenašla a při uzavírání jsem se na to nezeptala.
Prosím poraďte mi, dřív než se na to budu muset zeptat přímo v bazaru.
Děkuji

Prodej auta do bazaru
Prodej auta do bazaru #2
Prodej auta do bazaru #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

5x
A máte strach z čeho? Vy jste zamlčela skrytou vadu bazaru?
doplněno 22.02.22 10:48: Ojeté auto je ojeté. Zamlčená vada je prokazatelná jedině tak při stočení km na tachometru během vašeho vlastnictví vozu.
Bál bych se jedině vrácení vozu bazarem při komisním prodeji, kdy bazar vymění některé části vozu. Pokud odkoupili, neřešte teorie...
konvalinka
hodnocení

Nic jsem nezamlčela. Jde mi prostě o to, když si v tom bazaru někdo to auto koupí a po nějaké době se něco pokazí, tak aby bazar nesváděl vinu na mě...
Snad je to srozumitelné.
Ale možná jsem jenom přehnaně ustrašená

Srozumitelné to je, napsala jste to jasně. Vaše obavy mají opodstatnění, autobazar v případě nějakého problému se může pokusit přehodit odpovědnost na vás, ale není to moc pravděpodobné, to by vám musel prokázat, že problém už byl při koupi a že jste o něm věděla, u ojetiny nereálné. Máte čisté svědomí, tak to pusťte z hlavy.

hodnocení

4x
Tak tam se píše o zamlčených vadách. Nevidím tam nic podezřelého. Je možné, že na vás bude chtít bazar zkoušet bububu v případě problému, ale právně by to nejspíš neprošlo. Proč to ale na nějakém neznalém nezkusit.

hodnocení

1x

Já tam o skrytých vadách nic nevidím. Vztahuje se to na právní vady, jako je leasing, čórka, atd.

hodnocení

0x

Asi vidíte problém, kde není. Špatně jste pochopila odstavec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]