Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, vlastním os. auto KIA a v poslední době mám problém s akumulátorem. Jeho schopnost ráno natočit motor je někdy nejistá. Akumulátor je rok v provozu a napětí na alternátoru 14,2V trvale, při běhu motoru. Jedna z možností je odběr z baterie v klidu vozidla. Měřil někdo tuto hodnotu proudu? Děkuji.
To je ono, co jsem potřeboval. Zhruba jsem již provedl, co jste popsal: Kontrola dotažení spojů, oxidace v okolí kontaktů a externí nabití do maxima. Nakonec pak změření předmětného proudu v klidovém stavu. Ten jsem v příspěvku neuvedl, mohlo by to ovlivnit příp. odpovědi. Proud jsem měřil analogem (možnost ovlivnění pulzní složkou z elektroniky auta) a hodnota I = 38 - 42mA v rytmu blikání LED na palubce. Ampérmetr jsem jednoduše připojil mezi + baterky a svorku. Tu pak povolil a nadzvedl. Měřil jsem cca 2 minuty. Podle Vašeho postupu to zkusím ještě v delším časovém úseku. Přípravek mám též. Nedá se totiž vyloučit vyšší odběr až v pozdější době. Zatím dík.
Odběr se samozřejmě změřit dá, ale nemělo by to dělat tolik, aby se to poznalo za jedinou noc. Kdyby to bylo vlastním odběrem auta v klidu, tak by měl být zásadní rozdíl v tom, jestli auto stálo třeba 12 hodin, nebo třeba celý výkend. Může být problém i ve startéru, nebo v přechoďáku na cestě mezi baterií a startérem. Napětí měříte jak a kde? Jak moc poklesne při startu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.