Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace světlometu

Od: dsasdas odpovědí: 11 změna:

Dobrý den ,

poradíte mi nějakou dobrou sadu na renovaci zažloutlých světlometů?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když jsem se o to před dvěma lety zajímal, tak mi bylo řečeno že když si po tisícovce seženu nový (nebo skoro nový) světlomet, budu na tom mnohem lépe. To samozřejmě záleží na situaci.

hodnocení

0x

Při cenách za renovaci používám souseda. Vyhnu se riziku, že si světlomet úplně odrovnám. Máte nějaké elektrické nářadí? Leštičku třeba? Nebo to chcete drhnout rukama?

doplněno 21.02.22 12:55:

ty sady od 400,- výš jsou ok - ale třeba ten finální vosk mi normálně při skladování za cca. měsíc z lahvičky zmizel - nechápu... Dal jsem to sousedovi, co pucuje auta. Má k tomu leštičku s regulací otáček, profi chemii - prostě to udělá za cca. 500,- (já to měl zadarmo- zase to spolu propijeme :D ) a já byl spokojen - se s tím chudák hodinu plácal

dsasdas
hodnocení

Ano elektrické nářadí mám.

dsasdas
To vám závidím

hodnocení

0x

Lepší je dát to odborníkům - ono nejde jen o ošmudlání plastu, ale taky paraboly umí být poškozené, zejména pokud tam někdo nacpe nějaký ,,superžárovky´´ Krom jiného však není na škodu to plexi po vyleštění dobře zalakovat proti UV, jinak to máte za chvíli ještě horší. Proto doporučuji dát to odborníkům, zejména pokud jste to ještě nedělal

dsasdas
hodnocení

Jistě i o nalakování vím. To už se mi vyplatí koupit světlomety nové očividně.

Tak to závisí od toho, co je to za auto, Pokud jde o nějakou Fábku a pod, tak máte jistě pravdu

dsasdas
hodnocení

Ano jedná se o Fabku

tak zrovna fabii jedničkovou bych rozhodně neřešil - koupil bych určitě něco jak autodily-stancl.cz/...

než zežloutnou, fábka shnije

dsasdas
Tak to bych netvrdil. 21 let a žádný náznak koroze.

re4zon
hodnocení

0x
Vsechny sady jsou prakticky stejne. Brusivo pod vodu, lestici pasta, unasec, nekdy vosk. Mam od carexu a funguje to v pohode. Kdyz budes postupovat dle navodu a nemas leve ruce, dopadne to dobre. Ovsem samozrejme to resi jen plast, vypalene paraboly jsou jina kapitola. A jestli to nechces co tri mesice myt a voskovat, kup si rovnou 2k uv lak a najdi si, jak ho aplikovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]