Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spatna viditelnost semaforu na slunci

Od: semaforek odpovědí: 5 změna:
Ahoj, stalo se Vam taky nekdy, ze jste museli u semaforu hodne zpomalit, protoze diky oslneni sluncem, at uz proti Vam nebo proti semaforu nebyla barva skoro vubec videt?
Jak je toti klasifikovano, kdyz clovek projede cervenou treba na prechodu pro chodce, kdyz sviti prudke slunce a barva neni skoro videt? Ocima to neni, jen nektere semafory po ceste, kde jezdim jsou jiz vysvicene a skoro neviditelne, ale i presto funkcni…
Posledne jsme resili s pritelkyni, zda jeden semafor vubec sviti nebo ne, slunce svitilo primo na nej a vypadalo to, ze sviti kazda barva…
Jak na toto zakon nahlizi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Klasifikováno to je jako projetí na červenou. Ovšem jen pokud semafor vyhovuje normám pro semafor, tj. viditelnost, světelný tok, barva světla a podobný parametry..

hodnocení

2x
Stalo se mi to..tedy ne přímo u semaforu, d u železničního přejezdu. Paní preddmnou zastavila a stála, protože se jí díky slunci zdálo,že svítí červeně. Bezmyšlenkovitě jsem za ní zastavila a až po chvílí mi došlo,že nic nebliká atp. Tak jsem vylezla a běžela se podívat na druhou stranu,jestli to není jen od slunce..a bylo...ale je dobře,že paní zastavila, jeden nikdy neví..ovšem mám pocit,že tam paní stojí ještě teď.. *smich* Vím, odpověděla jsem pouze na jednu Vaši otázku, neboť o tom,jak na to pohlíží zákon, nemám tušení.
asd1

Zákon viz výše. A je lepší být za trubku a stát, než si myslet že nesvítí a pokračovat s vlakem dál po kolejích napíchlej na nárazníku *smich*

hodnocení

2x

Stalo se mi to, naštěstí bez následků.

hodnocení

0x

To se stalo snad každému, kdo jezdí s autem.

Jak je toti klasifikovano, kdyz clovek projede cervenou treba na prechodu pro chodce...jako za každých podmínek, porušení předpisu. Ono ani jinak nejde, vymluvit se, naboural jsem, páč svítilo sluníčko a nemůžu za to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]