Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poničení auta dopravní značkou

Od: lada1® odpovědí: 9 změna:

Mám zaplacené místo na parkování od města a vyrobenou a postavenou značku reserve IP 12 a na ní moje RZ.

značka se ve větru silně kymácí,kdo by hradil škodu když by značka spadla na mé vozidlo?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

3x

Z vašeho havarijního pojištění tedy pokud máte. Jestli nemáte tak máte smůlu a zaplatíte si případnou opravu vašeho auta sám

hodnocení

2x

Řešil jsem podobné, ale pojišťovna nechtěla plnit z naší pojistky poškozenému řidiči, neboť byl vyšší vliv. Stalo se to na našem parkovišti.

Kdyby bylo...až se stane, tak řeště, páč teď Vám nikdo nesdělí, že to byla vina toho druhého. Stejně jako když Vám spadne na auto strom, uletí po ulici ve větru popelnice, odpadkový koš..

Vždy se bude řešit individuálně, a dle lepšího právníka.

Takže firemní pojistka odpovědnosti nekryje živelné škody?

Podle sdělení pojišťovny nikoliv.

asd1

To víš, se pojistíš na vítr a pojišťovna ti pak řekne že vítr byl tak silnej že šlo o vyšší moc a pošle tě do hádej kam *ua*

To jsem zvědavý, jak tedy dopadnu. Zrovna řeším s jednou firmou, že mi na jejich pozemku nabourala popelnice do auta.. :)
mnd®

A to byla jejich vlastní popelnice,nebo byla města nebo nějaké sběrné společnosti která ji vyvážela a manipovala s ní?

prevít, je to mrzuté, ale každý se bude vymlouvat, že za to nemůže, že udělal vše co měl atd...

Popelnice je (nejspíš podle loga městských služeb), ale firma se nevymlouvá a uznala, že to je v jejich zodpovědnosti. Teď spíš má člověk strach, aby jejich pojišťovna nezačala s tím, že vyšší moc a že to jejich pojistka odpovědnosti třeba nekryje. Nevím, nechám se překvapit. V opačném případě z jejich kapsy anebo havarijko, ale to jsou potom zase bonusy dolů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]