Ahoj, prosím pomoc rádci. Mám fabii 1.4mpi 50kw a zničehonic se začali ozývat zvuky po přidání plynu. Nejvíc se to projevuje do kopce na 3. stupeň od 30-60km/h. Žádné loziska to nejsou. Přijde mi, že něco od sání, ale nevím jestli bych to takhle vůbec slyšel. Zní to jako když rychle pleská tenká plastová karta o něco. Jako když pustíte vzduch z kompresoru a hrozně rychle zacpáváte výduch.. Našel jsem podobné téma a lidi to popisují jako zvuk: trrrrrr, crrrr . Tststststtstst.. Pochybuji, že je to něco v motoru. Kovový zvuk to není vůbec. Nedivil bych se kdyby to byla nějaká hadice, přece jen 20 let staré auto. Na pohled je vše ok. Auto v servisu, ale když tam bylo tak to ještě nedělalo. Začalo to až po tom servisu, měnili celý termostat a tyčky řízení a doplnovali servo olej. Už jsem si i říkal jestli něco nerezonuje, ale dělá to tak od čtvrtiny plynu když sešlápnu. Nejlepší je to poznat v tom prudkém stoupání nebo když je studený motor. Dělá to ale pořád, není to sporadické. Projevuje se to spíš od 2000 otáček do 3500. Mám pocit že to jde jakoby z podpaluvovky, motoru. Je mi úplně jasné, že to nejde takhle na dálku diagnostikovat. Všiml jsem si, že mi delší dobu asi rok smrdi auto po spalinach, ale nikdy jsem tento zvuk neslyšel.. Technická a emise bez chyby, diagnostika taky ok. Auto táhne bez škubání. Mohlo by to mít spojitost, ten větší zápach, spalin. Napadlo mě vyměnit ventil odvětrávání, protože vim, že pořád spíná. Interval na vymenu není, chápu, ale přece jen už je to staré auto. Cítím totiž spálený benzin a různé spalin, nevím jak to popsat ale divnej smrad, vadí mi. Najeto 90tisic,benzin beru shell.
Jak píše doutnak a kouknul bych se na sací trubku od masky do filtrboxu. je v ní termostatický přepínač teplého a studeného sacího vzduchu do filtrboxu. Dále ve filtrboxu jsou taková hrazdičky, tak se koukni, zda drží a nejsou prasklé. Většinou prasknou jen v momentě, kdy se je neopatrně někdo snaží vytáhnout. Dále nový filtr vzduchu.
Jednou jsem jel z AZF fábkou bez té trubky do filtrboxu a ten řev do kopců na 3jku byl přímo WRC .
Díky moc, tohle dává smysl. Možná ten filtr box.. Stačí když ho otevřu? Nebo ho musím sundat? Zatím kouknu okolo těch svodu, hadic, mrknu do filtr boxu a uvidím. Je fakt, že ten zvuk se objevil až po servisu když sundávali filtr box.
asd1
Jestli ti smrdí spaliny do kabiny, tak máš děravej vejfuk. Pletenec, svody, těsnění nebo někde prožraný. V přední části auta. Jestli to je i ten zvuk je otázka, v každým případě nejdřív to hledej tam kde se hrabali. Děravej vejfuk může být jiná věc, ale máš to tam taky..
Vypadá to na ten filtr box, je lehké ho sundat? Stačí ty 3 šrouby co jsou dole nebo ještě něco? Musím sundávat i baterkovej box? Dostanu se tam? :D Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.