Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovky Lidl + 100% nebo xenon efekt?

Od: doutnak® odpovědí: 18 změna:
Ahoj.Dnes mají v Lidlu žárovky H7 a H4 .. Často tu čtu, že jsou dobré.Ale jaké mám koupit? Xenon efekt nebo +100%? A ty druhé jmenované mají víc wattů?V letáku to nepíšou. Nebude to oslňovat? Dík za radu;)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

+100%

Veškerý modrý i ten xenon efekt svítí na h.. hlavně za mokra..

Ještě nedávno ale byla výroba v Německu, pak to přesunuli do Číny, takže je otázka jestli kvalita zůstala nebo ne..

Kvalita výrobků v Číně je úměrná požadavku na kvalitu zadavatelem... Tak jako poslední dobou třeba zápasím s kvalitou výrobků z Německa... Německo dnes žije jenom z pověsti o kvalitě...

asd1

Nj šetří se výrobní náklady od materiálů po zpracování. Kromě toho se nenavrhuje "na furt" ale na omezenou životnost, někdy i úmyslný kurvítka nebo konstrukce aby to nešlo opravovat ale muselo se měnit celý.. Nejede se na kvalit ale na zisk.. A často "Made in Germany" znamená že jen přebalili kontejner z číny.. Nebo z ČR *smich*

Ty Lidlovky jsou hodně podobný jako Nightbreaker. Ten svítil ještě o něco líp, ale ne o tolik aby to vyvážilo trojnásobnou cenu.. Životnost podobná.

Kde je fabrika mi jedno neni ani při stejný kvalitě, radši dám vydělat evropanovi ideálně čechovi než někomu z Tramtárie...

jarin*

@asd1 - píšete, že se podobá hodně Nighbreakru a ke kterému byste to mohl přirovnat? Jsou Silver, Laser a teď nové 200.

Právě jsem se na ně díval, mám staré Philipsy Racing Vision 150%. Ty Lidl mě zaujaly cenou, že bych koupil do zásoby, ale nejsou na nich žádné údaje, kromě toho, že svítí o 100% než je zákonná norma.

asd1

To byly Unlimited ca před 5 lety.. Pak jsem přešel na Lidlovky. Ještě ale mám zásobu těch von Deutschland, ty čínský v CZ krámech nemám vyzkoušený..

juan*
hodnocení

0x

Na e-shopu mají rozepsané rozměry a hmotnost, ale o watech zmínka není. Watáž bude tedy běžná a těch 100% je oproti minimálnímu zákonnému požadavku (ECE R112), takže nelze očekáta, že to bude svítit výrazně lépe, než běžná žárovka. Ale sám je koupím, jako náhradní žárovky do auta za 149 Kč / 2 ks, to není špatné.

hodnocení

Tak jsem je koupil a pak napíšu poznatky ;)

Bez srovnání je to z 70% vždy placebo, ale klíďo napiš :).

hodnocení

Tak vyzkoušeno.. A nějaký "placebo" efekt pozoruju *slunce* Pocitově to svítí líp..Tam kde už jsem jindy zapínal dálkový,tak jsem zkoušel jen ty potkávací a celkem dobrý *palec*

hodnocení

0x

Bylo by dobré se podívat, kolik která má lm. A na další údaje. Takhle je to jen marketingový název, nic víc.

asd1

Většinou to je blízko maximální normou dovolené svítivosti, Světelný toj k je jen jedna z hodnot, jde i o barvu světla, přesnost umístění vlákna a životnost.

Za ty prachy jsou super, svítí hodně dobře a dost se blíží Nightbreakeru.

Viděl jsem i srovnávací fotky - stejný podmínky jen se měnily žárovky.

hodnocení

Na Lidl žárovkách není o lm nic..na krabici je pouze H7 nic víc..teda kromě údaje +100% *smich* Ráno jsem je namontoval,tak večer uvidíme.. Chtěl jsem vyměnit na zkoušku jen jednu,aby bylo srovnání někde u zdi apod.Ale dal jsem obě.
Žárovky Lidl + 100% nebo xenon efekt?

Nelze srovnávat se starou žárovkou, která má odsvíceno x hodin v provozu. Nová žárovka vždy svítí lépe nežli stará se stejnými parametry a výrobcem.

hodnocení

Oni ty původní Hella nejsou zas tak starý a vysvícený . Já chtěl ty Lidl jen zkusit.Svítí mi to i bez nich celkem dobře.Prostě jsem byl jen zvědavej.Často tady čtu, že ty Lidl svítí líp.Cestou z odpolední se ukáže ;)

18.02.22 20:37

;)

hodnocení

0x

No 100% že svítí více, tak to je údaj pro nějaké změření... Zatím mám u těchto žárovek zkušenost, že svítí více jak běžné, životnost byla v mém provedení 5-6 měsíců při denním ježdění. A nešlo tedy ale o Lidlovky, ale vždy to byl Osram. Ty měly dokonce svítivost jen o 30% a pak už o 50% vyšší... Mám takový pocit, že těch 100% je asi tak jako u přenosného magnetofonu výkon repro 2x300W... Prostě že se někteří výrobci předhání v nesmyslech...

hodnocení

Jasně, že ten údaj je nesmysl! Ale holt se na to každý chytí.. včetně mě *smich* Ale svítí líp,to joo.Chtěl jsem to prostě vyzkoušet.
asd1

Neni to nesmysl, jen to neni o 100% víc než běžná žárovka, ale o 100% víc než minimální normová hodnota. Ostatně to i uvádí, tak si to každý může dohledat kolik to přesně je.

Ty starší svítivější žárovky od více výrobců +30% byly spíš k té běžné žárovce, pak to dali k normové minimální, proto to vylítlo na 100% a podobný čísla... Osram uvádí přímo hodnoty světelnýho toku i životnost, mělo by to jít dohledat i k Lidlovkám - homologační protokoly apod. Možná i testy kde to měřila zkušebna..

Ale svítí dobře, za ty prachy neni co řešit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]