Nejste přihlášen/a.
Takych vyhovoriek na urovni prveho stupna ZS (pes mi zjedol domacu ulohu) uz poculi dost. Zaplatte pokutu a hotovo. Na vasom mieste pred uradmi prilis nespominam take zdravotne problemy, kvoli ktorym musite velmi nahle zastavit, zoberu vam vodicak pre zdravotnu nesposobilost, v lepsom pripade poslu na vysetrenie na vase naklady.
Rozumím, nicméně nechce se mi jenom tak platit za to, že sem musel na pár min zastavit a k tomu ještě ojediněle. A co by mě mohlo stát? Aha, ale mně se udělalo špatně (konkrétně zažívací potíže) mimořádně (pravděpodobně mi nesedlo nějaký jídlo), jinak nemívám žádný potíže.
Jinak chápu, není to nic hroznýho, ale jde mi o princip, že za to nemůžu, a taky se obecně příště může stát něco jinýho, třeba porucha vozidla.
Je fajn že chceš bojovat o princip, ale budeš s tim mít mnohem větší pakárnu než obětovat pětikilo... Když řekneš že se ti udělalo nevolno a musel jsi zastavit, tak tě oznámí doktorovi s podezřením na zdravotní nezpůsobilost, na prohlídce se zjistí že nic takovýho neni a úřad to vezme jako doložení že si vymýšlíš, přihodí ti poplatek za správní a můžeš se vesele soudit...
Pokud jeli a fotili jen jednou, tak jsi mohl stát ty tři minuty, to můžeš napadnout že jsi stál jen dvě a nemaj čim prokázat že jsi stál dýl.. atd. atd. Ale co vim tak jezdí 2x s odstupem..
Je to slovíčkaření a musíš vědět jakou přesnou formulací jim odpovědět.. Chtělo by to vyházet zastupitelstvo a zvolit nový který tuhle kravinu zruší..
@asd1 Chápu. Věřím ti a věřím tomu, že je zřejmě možný, že by mě tam mohli poslat, ale teda přijde mi divný a nesmyslný, aby mě posílali k doktorovi, když mi bylo pár minut blbě, že mi nejspíš nesedlo nějaký jídlo (to se může stát přece každýmu), a pak už v pohodě, a nikdy se mi to nestává, k tomu sem když tak zdravej, mladej a dělám zdravej životní styl a sportuju.
Jo, jo, je ale možný, že projížděl jenom 1x, což sem slyšel, že na fialový zóně prej stačí když pojede jenom jednou na to, aby přišla výzva k zaplacení částky, pokud někdo nezaplatil v automatu, jinejma slovama na fialový kašlou na ty 3 min, což ale bude protiprávní.
Rozumím. A jinak souhlasím.
Tak jim odpověz že jsi zastavil jen na chvilku vyblil ses a zase jel, že to bylo zastavení vozidla a myslíš že jsi tam stál míň než tři minuty. Museli by ti prokázat opak..
@asd1 Rozumím, dobře, zkusím udělat co půjde. Jenom si právě úplně nejsem jistej, jestli jsem tam náhodou nezastavil o pár minut dýl, respektive dýl než ty 3 min, třeba minut 5.
Podle mě je to z tvé strany spíš výmluva, ale jestli na té fotce vedle auta zvracíš, tak to může být důkaz, že nešlo o stání, ale zastavení vozidla.
Když tam kdokoliv zaparkuje bez zaplacení, tak taky nikoho neblokuje a neomezuje, to není argument.
Je to výmluva, auto fotí dvakrát s odstupem min 5 min, aby nedostal pokutu někdo kdo si zrovna platil v automatu. Takže jsi se vlastně svejma slovama prořek.
Co vím, tak fotí dvakrát na modrejch zónách, neboť na modrý zóně může auto zastavit po dobu 3 minut. Co se týká fialový zóny s parkovacím automatem, tak tam je určitá časová tolerance na stihnutí zaplacení, čili v případě vyfocení systém porovná časový údaje od vyfocení s následným zaplacením v automatu. A ničím sem se neprořekl.
zda nevíte, jestli mám a jestli by mělo stačit, aby to prošlo a bylo v pořádku,
nemáte tam volat, ale zaplatit. Vaše výmluva Vám neprojde.
No, tomu rozumím, akorát, že jo, nechci platit a do toho za něco, za co sem nemohl.. A proč jinak myslíte, že neprojde? Snad sem doufám neměl zastavit uprostřed silnice a omezit či i ohrozit provoz.. A jinak mě napadá, co kdybych například použil nějakej jinej důvod - třeba, že došlo k poruše vozidla (což se mi mimochodem už párkrát stalo, ale nic mi nepřišlo), nebo že sem tam zastavil vozidlo z toho důvodu, abych uhnul a pustil projíždějící záchranku?
Děkuju Vám prosím za odpověď.
@milancukrar Jinak sem Vám prosím psal výše, byl bych moct rád za cokoliv, co odpovíte, jakožto super znalec. Děkuji Vám mnohokrát!
Byl jsem po bouřce bez internetu.
Vy máte právo bránit se jakýmkoliv způsobem, sdělením pravdy a lží. Na úřadě je zase, aby prokázal, že si vymýšlíte a lžete a předpis jste porušil. Pokud na úřadě nepochodíte, máte moždností odvolání a klidně i soud.
Jj, a je s tim takový sr... zábava, že osobně bych s nadávkama zatáhnul to pětikilo a šel štípat dřevo
@milancukrar Aha, chápu, v pořádku.
Dobře, je mi to srozumitelný. Akorát, že co když člověk obecně takhle zastaví víckrát, a když mu bude za to chodit vícero neoprávněných výzev, aby uhradil částku, tak mi to přijde velmi nekalý a neférový.
Jinak si říkám, že když bych na tu výzvu nereagoval a potom to náhodou přešlo do správního řízení (na to mají tuším 2 roky a dříve 1 rok?), tak nemusel bych pak za to platit nějaký poplatek, nebo tak? A jak je to popřípadě se soudem?
Děkuji Vám za Vaší odpověď.
Tobě je blbě že nezvládneš dojet na parkáč/ zaplatit do automatu opravdu tak často? Pak je otázka zdravotní způsobilosti aktuální.
Nereagovat = správní řízení. Pokud neprokážeš že to neni jen výmluva. Ale jestli chceš běhat po úřadech, odvolávat se, soudit se, platit právníky aby ti to sepsali správně a ve výsledku možná tuhle atrakci celou zaplatit, tak hezkou zábavu...
Dobře si rozmysli co úřadu budeš tvrdit, slovíčkaření je tady naprosto zásadní.
@asd1 Ne, avšak už několikrát sem takhle myslím podobně zastavil, když sem měl např. potíž s autem, či zastavení do 3 minut.
Zbytek rozumím a děkuju za odpověď.
@milancukrar Myslím, že každýmu normálnímu člověku to tak přijde. Jinak nevíte teda prosím, jak dlouho mají na to správní řízení (jestli 2 roky)? Děkuji.
Ano projít to může, nejde o zastavení příp. stání, ale o zastavení vozidla. Ovšem může se začít řešit tvoje zdravotní způsobilost a klidně můžeš přijít o řidičák Taky to znamená poslat to do správního, odvolávat se možná i soudit.. = zatáhnout pětikilo je jednodušší i kdyby ti fakt bylo blbě nebo ti auto chcíplo..
Dobře, ano, jedná se o zastavení vozidla. Chápu, ale mně se udělalo špatně (konkrétně zažívací potíže) mimořádně (pravděpodobně mi nesedlo nějaký jídlo), jinak nemívám žádný potíže. Rozumím, nicméně nechce se mi jenom tak platit za to, že sem musel na pár min zastavit a k tomu ještě ojediněle. Jinak ano, resp. párkrát sem takhle měl i poruchu auta, nebo sem třeba uhejbal záchrance či policajtům, a kdybych měl za tohle všechno platit, tak to asi přece není normální..
Můžete to zkusit. Občas to pak řeší domluvou (zkušenost) z Brna. Ale to byl můj první prohřešek (parkoval jsem "na trávě"). To že tam normálně auta často parkují a tráva už tam není je věc jiná. Ale paní byla v pohodě a řešila to domluvou. Ale druhý pokus už říkala, že nebude úspěšný.
Můžete to zkusit vysvětlit a uvidíte. V nejhorším případě to zaplatíte.
@gazda : Oki, dobře, rozumím, děkuju Vám. A copak to bylo jinak za místo, respektive jakej zákaz tam byl?
@hmbf Rozumím, ale psal ten trávník v uvozovkách a že už tam není.
Jinak chápu, děkuju vám, uvidím teda, co se dá dělat.
@hmbf To ne, ale mohli ten trávník zrušit a udělat tam pevnej povrch... Tak nejdřív přemejšlejte a uvažujte.
Ne, ne.. Na modrý zoně se může zastavit i stát po dobu max. 3 min. Viz: zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) § 27: (1) Řidič nesmí zastavit a stát: (o): na vyhrazeném parkovišti, nejde-li o vozidlo, pro které je parkoviště vyhrazeno; to neplatí, jde-li o zastavení a stání, které nepřekročí dobu tří minut a které neohrozí ani neomezí ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, popřípadě neomezí řidiče vozidel, pro něž je parkoviště vyhrazeno. Co se týká fialový zóny, doporučuju tuhle stránku: automoc.eu/... . Jinak zbytek chápu, dobře, děkuju Vám.
Prostě jsi byl v nesprávné době na nesprávném místě. Třeba to může být tak jak říkáš, ale nenasytný kapitalistický systém stejně neuvěří a zaplatíš to...
Nemůžou to prominout už jenom z důvodu, že by to byl precedens... Všichni ostatní by se vymlouvali, že se jim udělalo špatně...
Vezmi to z druhé strany... Jeto jenom 500 Kč, taky to třeba mohlo být 1000, 2000 Kč...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.