Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sundat samolepku z auta?

Od: rotorod® odpovědí: 7 změna:

pěkný den přeji

mám samolepku nalepenou na autě cca 2roky, dnes jsem trochu umyl auto a ono jedna samolepka se mě začala odlupovat ale jakoby vrchní vrstva, a furt tam ještě něco zustava na plechu.

Jak prosím nebo spíše čím šetrně k laku ale učinně odstranit samolepku?

děkuji

doplněno 14.02.22 21:33:

PS. vím že na internetu je spousta návodu, já jen bych chtěl něco, co je vyzkoušeno v praxi a funguje

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidoff
hodnocení

2x
Nahřát fénem a stříkat wd40. Utírat pak vymekle a mastné zbytky do hadříku.

hodnocení

0x

Benzínem by to mělo jít, WD40 je dobrý nápad, ten by to také mohl sundat. Nálepky se nejlépe sundávají ředidly, třeba nitroředidlem, ale nejsem si jist, jestli by to nenarušilo lak.

max2
hodnocení

0x
Benzin a redidlo v zadnem pripade. To uz radeji wapku a pak docistit lihem.
Hodne starou nalepku jsem sundaval opatrne malym nozikem a celkem uspesne.
Jednou mi lakyrnik sundaval nalepku tenkym plechem, rikal, ze je to na to urcene a slo mu to velmi dobre. Mel sadu ruznych tloustek.

Benzín vám autolak nepoškodí, zato nožík či plech nejspíš spolehlivě.

max2
Nesmi se to pouzivat kolmo.
Odstranovani plechem mi delal profesionalni lakyrnik. Neni v republice moc lidi, co dokazi lakovat kamiony paintbrushem jako on.
max2
Stejne jako lepit nalepky na navesy. Ale dekuji za Vasi cenou radu, budu mu to muset pretlumocit. Hehe

hodnocení

0x

WD40 jednoznačně nejlepší a nejméně nebezpečné pro lak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]